Slovenija > Črna kronika
4471 ogledov

Oživljanje voznice je bilo neuspešno

rešilec Saša Despot
Prometna nesreča se je dopoldne zgodila v Rožni dolini v občini Nova Gorica.

Nesreča se je zgodila nekaj pred 11. uro dopoldne v Rožni dolini. Voznica je zaradi zdravstvenih težav izgubila zavest in zapeljala z vozišča. 

Kot so sporočili s PU Nova Gorica, je 73-letna voznica vozila po regionalni cesti v Rožni dolini iz Ajševice proti Italiji. Blizu ene od stanovanjskih hiš na Vipavski cesti, kjer vozišče poteka v blagem klancu navzdol, je voznica iz neznanega razloga z vozilom zapeljala desno izven vozišča v jarek in nato s prednjim desnim blatnikom avtomobila podrsala kamniti obcestni zid. Od tam je zapeljala preko dovozne poti za stanovanjsko hišo in s prednjim desnim delom avtomobila trčila v betonski zid, kjer je osebno vozilo obstalo. 

Po nezgodi so voznici na kraju prvo pomoč z oživljanjem nudili naključni mimoidoči in policisti PP Nova Gorica, nato pa so se jim pridružili reševalci NMP ZD Nova Gorica ter poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Kljub oživljanju je voznica na kraju podlegla poškodbam. 

Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Glede na dosedanja ugotovljena dejstva so policisti tujo krivdo izključili. 

Gre za tretjo smrtno žrtev letos na cestah na Severnem Primorskem.  

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
  • la 20:12 03.april 2021.

    ziher je bla cepljena