Slovenija > Črna kronika
9673 ogledov

Partner telo 45-letnice oskrunil

policija Saša Despot
Policija je v stanovanju posredovala že v soboto, a niso opazili znakov, da bi v njem lahko bila mrtva oseba.

V ponedeljek so mariborski policisti sporočili, da so v stanovanju na Preradovičevi ulici v Mariboru našli truplo 45-letne ženske. Policija je v torek potrdila, da je šlo za nasilno smrt, danes pa so razkrili več podrobnosti. 

Policija in nova vozila Policija Slovenija Našli so žensko truplo

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl je povedal, da je 45-letnica umrla že v petek dopoldne. Policija je na tem naslovu že večkrat posredovala, saj se v stanovanju večkrat zadržujejo odvisniki od drog in je bilo iz stanovanja večkrat slišati hrup.

Policija je tako 30. septembra, dan po umoru, posredovala na tem naslovu, ker je varnostnik prijavil razgrajanje in vpitje iz stanovanje. Policista sta ugotovila, da se je iz stanovanja slišalo govojenje moškega in ženske in ne klicev na pomoč. Prav tako druge okoliščine niso nakazovale na ogroženost življenja. Takrat je ženska že bila mrtva, slišal pa se je glas druge ženske, ki so jo kasneje zaslišali. Na trkanje in pozivanje k odprtju vrat se ni nihče odzval. Ker kršitve policista nista zaznala, sta kraj zapustila, je povedal Kolbl.

Sam poklical policiste

Glavni osumljenec dejanja je v ponedeljek pozno popoldne sam poklical policiste, ki so malo po 18. uri prispeli na kraj dogodka. V stanovanje niso mogli vstopiti, prisoten je bil tudi pogajalec. Vrata stanovanja je nato odprl sorodnik osumljenca. 

Policisti so potrdili, da sta bila žrtev in 35-letni osumljenec nekdanja zunajzakonska partnerja. Oba sta bila tudi odvisnika od drog. Po do sedaj zbranih podatkih je bil motiv za storitev kaznivega dejanja koristoljubje in maščevanje. 

Vzrok smrti še ni znan, jasno pa je, da pri dejanju ni bilo uporabljeno orožje. Osumljeni je skril in uničil več dokazov, zato se policijska preiskava usmerja v iskanje le-teh. Truplo, ki so ga našli v stanovanju, je bilo oskrunjeno, a policija ne želi razkriti kako. Osumljenec je v pridržanju in bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Osumljeni je bil aprila obravnavan zaradi nasilje v družini, a se je primer zaključil s poročilom, saj ni bilo dokazov.  

Trenutno preiskava kaznivega dejanja poteka v smeri utemeljevanja kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja skrunitve trupla. Za kaznivo dejanje umora je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, za kaznivo dejanje skrunitev trupla pa do 2 let zapora.

Novice: Oropal bencinski servis in grozil - Policijski trak Preiskava Slovenija 45-letnica umrla nasilne smrti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 14:43 04.oktober 2017.

    Vedno ista zgodba ! Stari znanci policije in CSD , vendar nihče pravočasno ne ukrepa ! ? To je problem naših služb .

  • Onlytime 13:35 04.oktober 2017.

    Ubit hudiča zdrogiranega. Živel je pa od socialne podpore, svinja.