Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Pazite se tujcev, ki prosijo za železo

Staro železo Shutterstock
Policisti Policijske postaje Gornja Radgona v zadnjem času opažajo povečano število tujcev, ki prosjačijo za staro železo.

Pri dejanjih postajajo vse nasilnejši, zato policisti opozarjajo, naj jih občani ne spuščajo na svoja dvorišča. Prav tako naj ne kupujejo od različnih ljudi, ki prodajajo ponarejeno blago, svarijo policisti.

Tujci, ki prosjačijo za staro železo, poskušajo po navedbah Policijske uprave (PU) Murska Sobota od občanov na vse pretege pridobiti staro železo, zato se sprehajajo po dvoriščih in si ogledujejo gospodarska poslopja oziroma prostore, kjer imajo ljudje shranjene različne predmete. Tujci izbirajo predvsem kraje, ki so odročni oziroma težji dostopni, prav tako je zaznati, da izbirajo predvsem podeželje, kjer so manjše kmetije oziroma starejše hiše in kjer živijo pretežno starejši, so ugotovili policisti.

Če pri hiši ni nikogar, ti tujci občasno tudi kaj ukradejo oziroma si pri ogledu zapomnijo predmete, ki jim jih občani ne želijo podariti, in jih pozneje ukradejo.

Ne spuščajte jih na dvorišče!

Policisti zato naprošajo ljudi, naj tujcev, ki pobirajo staro železo oziroma zanj prosjačijo, ne spuščajo na dvorišča in jim ne razkazujejo svojega premoženja, saj s tem povečajo tveganje za tatvino oziroma storitev kakšnega drugega kaznivega dejanja.

Prav tako se pojavljajo različni prodajalci posode, kompletov kuhinjskega pribora, motornih žag in podobnih predmetov. "Pri tem ugotavljamo, da gre za ponarejene blagovne znamke in da so izdelki nekakovostni. Občane naprošamo, naj takšnih izdelkov ne kupujejo," so še zapisali pri PU Murska Sobota, obenem pa ljudi pozvali, naj jih takšnih prodajalcih obvestijo na številko 113.

Komentarjev 2
  • Trovlak 14:50 27.avgust 2013.

    Kako tujci? Kakšna je sedaj to diskriminacija slovenskih ciganov, da se jih označuje za tujce? Kje je varuh človekovih pravic, kje je tista preobilna in zanemarjena Vontova in njihova ciganska svetnica? To je škandalozno, no! Saj so vendar angelčki. Resda ...prikaži več imajo po osebi minimalno 200 kršitev zakona in 3/4 od tega pred sodiščem neobravnavanih ali pa na sodišču zanje ugodno rešenih zadev, ampak kljub temu so pravi angelčki, pa čeprav umazani.

  • Stolp 14:31 27.avgust 2013.

    "Ne spuščajte jih na dvorišče!"Ja, pa ste prepričani, da vas ne bodo potem tožili za kršenje človekovih pravic?