Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Paznika z Doba oproščena

Pretep Boštjan Tacol
Gostilniški pretep. Ni dokazov, da sta Metelka pretepla prav Drenik in Kmet.

Igor Kmet in Srečko Drenik, paznika v zaporih na Dobu, ki naj bi pred skoraj dvema letoma v gostilni na Rakovniku tako pretepla 20-letnega Blaža Metelka, da se je ta nato zdravil v bolnišnici, je novomeško okrajno sodišče včeraj oprostilo.

Drenik kidal sneg

Sodnica Andreja Beg je, kot je povedala, glede Drenikove vpletenosti ocenila, da je za očitana mu dejanja veliko premalo dokazov: "V lokalu ga v času pretepa ni bilo, saj je na parkirišču kidal sneg." Trditve prič z Metelkove strani o Drenikovi vpletenosti pa so si po mnenju Begove preveč nasprotujoče. O nedolžnosti paznikov sta Begovo prepričali tudi pričanji policistov, ki sta po pretepu prišla v gostilno in na Metelku nista zaznala vidnih poškodb.

Spomin se je povrnil

Begova je opozorila tudi na Metelkov povrnjeni izgubljeni spomin, ki naj bi bil posledica pretresa možganov. Igor Kotar, sodni izvedenec medicinske stroke, je o tem dejal, da se ob takšnih dogodkih spomin navadno ne povrne.

"Tako kot se je Metelkovo opisovanje dogodka v času postopka spreminjalo iz čistega niča na začetku do popolnoma razdelane zgodbe na koncu, na sodišču redko doživimo," je dejala Begova. Iz tega sklepa, da je Metelkova zgodba o tem, kdo ga je pretepel, nastala iz naknadnega dogovarjanja z vpletenimi in njegovimi starši. Ti so prav tako pazniki.

Komentarjev 1
  • nergač 13:51 07.januar 2012.

    sodna farsa, ki jih je v Sloveniji brez števila...