Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Pet najstnikov do smrti preteplo vrstnika

Žurnal24 main
Hrvaška policija je priprla pet najstnikov, ki so v parku kmetijsko gozdarske šole v Vinkovcah tako močno pretepli svojega vrstnika, da je poškodbam podlegel.

V samo petih mesecih sta zaradi najstniškega nasilja na Hrvaškem umrla dva srednješolca. Zagrebški maturant Luka Ritz in 16-letnik Josip Klasnić iz Adrijaševaca sta umrla, ker so ju do smrti pretepli njuni vrstniki.

Zadnja tragedija se je zgodila 23. novembra v parku Lenije blizu kmetijsko gozdarske šole v Vinkovcah, kjer je pet najstnikov, trije med njimi so stari sedemnajst in dva petnajst let, tako hudo preteplo 16-letnega vrstnika, da je v bolnišnici podlegel poškodbam.

Pretepu v parku, ki je bil pod nadzorom varnostnih kamer, naj bi po poročanju hrvaškega časnika Jutarnji list prisostvovalo okoli dvajset učencev omenjene šole. Sprva je policija pred sodnika prepeljala enajst osumljenih, vendar so se nato odločili, da bodo za 48 ur priprli le peterico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.