Slovenija > Črna kronika
57 ogledov

Petarda mu je hudo poškodovala roko

silvestrovo petarde bobo Žurnal24 main
Mladoletnik iz Škofje Loke je na tleh našel neeksplodirano "Cobro". Prižgal jo je in se hudo poškodoval.

V Skofji Loki se je danes popoldan pri prižiganju oz. uporabi najdene neeksplodirane petarde "Cobra" poškodoval mladoletni domačin. "Petardo je v teh dneh zelo verjetno nekdo odvrgel, ker mu je ni uspelo aktivirati," je pojasnil Bojan Kos s PU Kranj. "Pobral jo je mladoletnik, pri prižiganju pa mu je eksplodirala v roki in mu jo hudo poškodovala."

Po dogodku je bil odpeljan v ljubljanski klinicni center, policisti pa nekatere okoliščine nesreče še preverjajo.

Neuporabljena pirotehnika je lahko nevarna

"V izogib nesrečam ponavljamo opozorilo, da je lahko uporaba pirotehnike zelo nevarna," opozarja Kos. "Predvsem to velja za pirotehniko, ki se jo kupuje pri neregistriranih prodajalcih oz. se jo uporablja v nasprotju z navodili proizvajalca. Zelo nevarna je tudi objestna uporaba, predelana in neeksplodirana pirotehnika." 

Pirotehnike, ki je bila neuporabljena odvržena, v nobenem primeru ne uporabljajte, četudi je na prv pogled videti povsem nepoškodovana.

Uporaba nekaterih pirotehničnih izdelkov je sicer dovoljena samo še danes.

Komentarjev 3
  • jnovak 14:57 05.januar 2016.

    V primeru takih poškodb, bi moralo biti zdravljenje popolnoma privatno.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:21 03.januar 2016.

    Glavo bi mu moral odtrgat,da bi za vse večne čase drugi dobil mal poduka o teh stvareh,ki sploh niso prijazne do nikogar,razen do trgovcev.

  • Ferluci 22:25 01.januar 2016.

    Dvomim, da jo je našel. Prej bi rekel da mu jo je kdo dal ali jo je kje dobil...kakorkoli že, upam da ne bo imel prehudih posledic.