Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Peterica iz prodajaln odnesla za 8 tisočakov izdelkov

odtujeni predmeti PMP Obrežje
Peterica hrvaških državljanov je iz devetih prodajaln v Sloveniji odtujila za okoli 8000 evrov izdelkov.

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so v soboto zvečer opravili mejno kontrolo osebnega avtomobila, hrvaških registrskih oznak. V prtljažnem delu mercedesa so opazili večjo količino novih izdelkov (kozmetike, oblačil in obutve). Na posameznih artiklih so bile še vedno nameščene varnostne kode iz prodajaln. Voznik in potniki policistu niso znali pojasniti izvora predmetov, niti niso imeli dokazila o lastništvu. 

odtujeni predmeti | Avtor: PMP Obrežje PMP Obrežje

odtujeni predmeti | Avtor: PMP Obrežje PMP Obrežje

 

 

 

 

 

 

Zaradi suma, da izdelki izvirajo iz kaznivih dejanj, so vsem odvzeli prostost in jih pridržali. Poleg tega so zasegli tudi avtomobil in predmete. Med preiskavo so policisti Policijske postaje Krško ugotovili, da so trije osumljenci in dve osumljenki, stari med 18 in 24 let, v Slovenijo pripotovali z namenom, da izvršijo več kaznivih dejanj tatvin iz prodajaln. 

Iz devetih prodajaln v Brežicah, Krškem, Novem mestu in Ljubljani so odtujili za okoli 8000 evrov različnih kozmetičnih izdelkov oblačil in obutve. V prodajalnah so izdelke odlagali v posebej prirejeno večjo torbo, ki je onemogočala sprožitev varovalnega sistema pri odhodu iz prodajalne. 

Včeraj so jih privedli k preiskovalni sodnici v Krškem, ki je za vse odredila sodno pridržanje. 

odtujeni predmeti | Avtor: PMP Obrežje PMP Obrežje

odtujeni predmeti | Avtor: PMP Obrežje PMP Obrežje

 

 

 

 

 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3