Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Pijan izsiljeval in povzročil nesrečo

Nadzor policije Saša Despot
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali prometni nesreči, ki sta jih povzročila voznika z neupoštevanjem pravil o prednosti. En povzročitelj in en voznik sta bila pod vplivom alkohola.

Prvo  prometno  nesrečo  je  zaradi  izsiljevanja  prednosti  v križišču na Ljubljanski cesti v Kranju okoli 19. ure povzročil 40-letni Kranjčan. Ta je osebni  avtomobil  vozil  pod  vplivom  alkohola  (0,81 miligrama v litru izdihanega zraka (mg/l)). 

Trčila v pijanega

Zaradi izsiljevanja  prednosti  je  nesrečo  okoli  19.30  v  Lescah povzročila tudi 38-letna  voznica  osebnega  avtomobila iz Lesc. Ta je v križišču trčila v drugo vozilo, ki ga je upravljal voznik pod vplivom alkohola (1,11 mg/l), so sporočili s kranjske policijske uprave.

Oba ostala brez dovoljenja

Zaradi  vožnje  pod  vplivom alkohola sta bila voznika izločena iz prometa, začasno jima je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti bodo proti obema vložili še nujni obdolžilni predlog in v njem predlagali, naj se jima zaradi hujšega prekrška odvzame vozniško dovoljenje.

Dobil še 1.450 evrov kazni

"Vožnja pod vplivom alkohola se kaznuje z globo najmanj 1.200 evrov in 18 kazenskimi točkami, izsiljevanje prednosti pa z globo 250 evrov in tremi kazenskimi točkami," pojasnjujejo na policijski upravi. Tako bo prvega voznika poleg najverjetnejše izgube vozniškega dovoljenja doletela še denarna kazen v višini 1.450 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.