Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Pijan trčil, nato se s pestmi lotil policista

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Kranjski policisti so v soboto ponoči obravnavali pijanega 47-letnega voznika, ki je najprej povzročil prometno nesrečo, nato pa se s pestmi spravil na policista v civilu.

"V soboto ponoči  so  kranjski  policisti  obravnavali  47-letnega domačina, ki je na Planini  v  Kranju  zaradi alkohola (0,81 mg/l) in nepravilne strani vožnje trčil  v  avtomobil  drugega  udeleženca  in  povzročil  prometno nesrečo z materialno škodo," poroča Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Po trčenju je Kranjčan prepoznal drugega udeleženca nesreče - šlo je  za policista, ki  ni bil v službi – in ga napadel. Oba sta se v dogodku lažje poškodovala. Kranjski policisti so nasilneža pridržali, zasegli pa so mu  tudi  osebni  avtomobil,  ker  ni  izpolnjeval  pogojev za vožnjo glede veljavnosti  vozniškega  dovoljenja. Glede dgodka pri Kranjčanu policisti poleg  prometnih  prekrškov vodijo tudi predkazenski postopek.

Nasilni Kranjčan je bil, ravno tako pijan, udeležen v pretepu tudi sinoči, ko so mu policisti zaradi prekrška zoper javni red in mir izdali plačilni nalog.

Komentarjev 1
  • mph 10:55 28.december 2015.

    Proti takim kaznovalna politika ne deluje, bi morali vpeljati npr. 30 udarcev z bičem pa me zanima, če bi še kdaj sedel pijan za volan.