Slovenija > Črna kronika
3078 ogledov

Pijan trčil v Darsovo prikolico

Delna zapora ceste Žurnal24
Sredi noči trčil v prikolico, ki označuje, da je vozni pas zaprt.

"Danes okoli 2.45 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Domžalah, kjer je 45-letni voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v delovno zaporo ceste," so sporočili policisti. 

Portal uprave za zaščito in reševanje poroča, da je do nesreče prišlo 500 metrov za uvozom Domžale proti Ljubljani. Tam je zaradi del zaprt vozni pas. 

Trčenje je bilo tako silovito, da se je označevalna prikolica Darsa prevrnila, 24-letnega potnika pa so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih policije ni huje poškodovan. 

Na prometni infrastrukturi (stožci, prikolica za označitev zapore) je nastalo za nekaj tisoč evrov škode. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,37 mg/l.

"Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev 45. člena in 105. člena ZPrCP mu je bil izdan plačilni nalog," so sporočili policisti. 

Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Milan48
    Milan48 19:26 17.marec 2019.

    In to ni edina neumnost in slabo delo DARSovih delavcev in njihovih nadrejenih.

  • ode 12:53 17.marec 2019.

    Včeraj, 16. 3. 2019, okrog 16. ure je bila Darsova prikolica na odstavnem pasu v smeri Krtina - Domžale, okrog 100m pred začetkom viadukta Zaboršt. Prikolica je bila brez svetlobnih ali drugih znakov, označena ni bila niti z trikotnikom ali ...prikaži več kakšnim drugim znakom, ki označuje oviro. Danes stoji na istem mestu, svetlobni znaki delujejo, pred njo so v razdalji cca 30m na tleh položene flourescentne letve - ležeči policaji, ki voznika opozorijo na bližnjo oviro.