Slovenija > Črna kronika
514 ogledov

Pijan vozil v nasprotno smer

Slovenija 28.11.10, napacna smer, prepoved, znak, tabla, opozorilo, Slovenija, B Žurnal24 main
59-letni voznik je bil pod vplivom alkohola.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v nedeljo popoldne obravnavali tujega voznika, ki je na območju Bazare na hitri cesti H4 vozil po nasprotnem smernem vozišču. 

59-letni Italijan je vozil iz smeri krožišča na Bazari po nasprotnem pasu proti Ljubljani. Policisti so pri njem opravili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je voznik imel v krvi 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 

Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njega zaradi kršenja prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče. 

Policisti ob tem opozarjajo, da je vožnja v nasprotni smeri izredno nevarna in prepovedana. "Voznik, ki je ugotovil, da je na avtocesti zapeljal na nasprotni vozni pas, mora svoje vozilo nemudoma umakniti s prometnih površin! Predlagamo, da o tem nemudoma obvesti policijo ali upravljavca ceste in jih zaprosi za zavarovanje kraja ob obračanju vozila," svetujejo policisti. "Vozniki, ki so bili obveščeni o vožnji takšnega voznika preko sredstev javnega obveščanja, morajo zmanjšati hitrost, po potrebi vklopiti varnostne utripalke in se umakniti na desni prometni pas smernega vozišča."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.