Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Pijan z otrokom na prvem sedežu

Deček za volanom Shutterstock
Novomeški policisti so imeli včeraj in ponoči precej dela z opitimi vozniki; eden je na sprednjem sedežu celo prevažal otroka. Z varostnim sistemom ni bil zavarovan.

Včeraj popoldne so policisti PU Novo mesto na cesti med Dobruško vasjo in Škocjanom ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 306. Voznik med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, na prednjem sedežu pa je prevažal otroka, ki ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog. Zaradi kršitve javnega reda in miru, nedostojnega vedenja, so mu izdali plačilni nalog.

Nekaj po polnoči se je zgodila prometna nesreča v kraju Črešnjevec pri Semiču. Policisti so ugotovili, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal preko levega smernega vozišča, izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonski steber ob cesti. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper kršitelja bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na avtocestnem postajališču Zaloke so policisti zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 46-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Na sodišče bodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola zoper 46-letnega voznika napisali obdolžilni predlog. Izdali mu bodo tudi plačilni nalog zaradi neupoštevanja znakov policistov, ki so ga ustavljali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 14:19 21.junij 2016.

    Od malega je treba vzgajat otroke !

  • Papaja Popi 14:19 21.junij 2016.

    Švedski Afganistanci.

  • KOJAK 13:08 21.junij 2016.

    Spet Brazilci...