Slovenija > Črna kronika
64 ogledov

Pijana mati in nepripet otrok

Kazen za neuporabo varnostnega pasu znaša 120 evrov. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Šestletni otrok, ki se je v avtomobilu pijane voznice vozil nepripet, je v prometni nesreči v Novi Gorici z glavo močno udaril v naslonjalo sedeža.

Policisti so sporočili, da se je včeraj malo pred 12. uro v Novi Gorici pripetila prometna nesreča. Italijanski motorist je pri bencinskem servisu na Grčni nameraval zaviti levo in se je zaradi gneče iz nasprotne smeri ustavil na vozišču.

Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil za njim, se je ustavil, voznica avtomobila, ki je vozila kot tretja v koloni, pa se zaradi prekratke varnostne razdalje ni uspela ustaviti in je trčila v avtomobil pred seboj.

V avtomobilu voznice je na zadnjem sedežu sedel šestletni otrok, ki pa v otroškem sedežu ni bil pripet. Zaradi tega je z glavo udaril v vzglavnik prednjega sedeža. Otrok se na srečo ni huje poškodoval, vseeno pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico na opazovanje. Voznici je alkotest pokazal 0,5 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Zjutraj pijan v drug avto
Veliko dela z alkoholom na cesti so imeli včeraj tudi koprski policisti. Že nekaj minut po 7. uri zjutraj je 33-letni tujec v Kopru zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil nesrečo. V njegovem zadahu so namerili 0,90 mg alkohola, za kršitve pa je dobil položnico v znesku 940 evrov.

Popoldne pa so policisti ustavili in nato pridržali 51-letnega voznika, ker je na Kopališkem nabrežju zapeljal na del ceste, kjer promet poteka enosmerno. Preizkus z alkotestom je pokazal, da ima 1,38 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, povrh vsega je vozil brez vozniškega dovoljenja. Ostal je tudi brez 450 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.