Slovenija > Črna kronika
24631 ogledov

Pirc Musarjeva: Grozljiva napaka v poročanju o napadu na sodnico

Hiša sodnice mariborinfo.com
V medijih se je kot odgovorna za napad na sodnico pojavila napačna oseba.

V zadnjem času so se v medijih pojavile informacije, da naj bi bil za brutalni napad na sodnico, Danijelo Ružič, odgovoren njen partner, Andrej Horvat.

"Pri tem je bilo v nekaterih medijih izpostavljeno, da gre za sodnega izvršitelja Andreja Horvata, v nekaterih člankih pa sta bili objavljeni celo njegova portretna fotografija in fotografija z dogodka, kjer je naša stranka zaprisegla kot izvršitelj," pojasnjuje Nataša Pirc Musar in opozarja, da gre za dve osebi z enakim imenom in priimkom, pri čemer sodni izvršitelj Andrej Horvat (iz Murske Sobote), ni partner sodnice Ružičeve in z njo tudi sicer ni v nikakršni povezavi. 

"Gre za očitno pomoto, ki naši stranki, Andreju Horvatu, povzroča škodo tako v zasebnem kot tudi v poklicnem življenju in terja takojšnje pojasnilo. S takšnimi nepreverjenimi in posledično neresničnimi medijskimi poročanji so nekateri mediji naši stranki in članom njene družine povzročili hudo osebno stisko in nepopravljivo škodo." 

Nataša Pirc Musar, odvetniška pisarna 

Od vseh medijev, ki so storili to nedopustno napako, zahtevajo, da nemudoma umaknejo neresnične navedbe in fotografije njihove stranke in se ji za ta grozljiv poseg v njeno zasebnost in kršitev njenih osebnostnih pravic tudi javno opravičijo. 

Žurnal24 ni objavil ne fotografije sodnice ne njenega partnerja, ki je domnevni storilec. 

Policija Ovadba spisana Slovenija To so povedali policisti glede napada na sodnico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • dragec 11:22 29.junij 2019.

    Pravniška posla

  • Ehnaton 23:10 28.junij 2019.

    Največja groza je ravno Musarca sama. Kdo v Murski Soboti, kjer se vsi poznajo med seboj pa je mislil, da je sodni izvršitelj partner nesrečne sodnice. Poleg tega, do te zmede ne bi prišlo, če bi bil pravi partner v ...prikaži več priporu, kamor tudi sodi.

  • blayo 17:17 28.junij 2019.

    Hehe, seveda so napačnega Andreja Horvata "objavili" v Demokraciji. Sicer so pred dvema dnevoma objavljeni članek že izbrisali, ampak Google ne pozablja :)))