Slovenija > Črna kronika
8221 ogledov

To so povedali policisti glede napada na sodnico

Policija Gregor Prebil
Izjava za javnost vodje mariborskih kriminalistov.

Kriminalistična preiskava je po besedah vodje mariborskih kriminalistov Andreja Kolbla pokazala, da motiv za napad na mariborsko sodnico izhaja iz njenega zasebnega življenja. Zoper osumljenca, ki je trenutno na prostosti, so v ponedeljek podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma poskusa umora.

Po neuradnih navedbah je osumljenec sodničin partner.

"Osumljenec je oškodovanko pričakal v temi in ji poskušal na zahrbten način vzeti življenje tako, da je pristopil do nje, jo s trdim predmetom večkrat udaril in jo s tem hudo telesno poškodoval," je v današnji izjavi za medije povedal Kolbl.

Še vedno v bolnišnici

Sodnica mariborskega okrožnega sodišča Danijela Ružič je zaradi poškodb, ki jih je utrpela, še v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Preiskava je najprej tekla v različne smeri, tako v smeri sodničinega zasebnega kot službenega življenja. Izkazalo pa se je, da je motiv za napad zasebne narave.

Kot je znano, kriminalisti so v petek pridržali osumljenca, ga zaslišali, nato pa ponovno spustili na prostost. So pa po besedah Kolbla predlagali ukrep prepovedi približevanja. Na Policijski upravi Maribor so potrdili neuradne informacije POP TV, da je sodišče predlagani ukrep zavrnilo. Na policiji odločitve sodišča niso želeli komentirati.

Policija Brutalen napad Slovenija Sodnici večkrat zlomili roko, lobanjo in obrazne kosti

Domnevno zaradi ločitve

V ozadju napada naj bi bila ločitev. "S tem ko je oškodovanka nesporno nakazala, da se bo dokončno odselila in zahtevala določena finančna sredstva iz skupnega razmerja, je bil izkazan motiv za izvršitev tega dejanja s strani osumljenca," po besedah Kolbla ocenjujejo kriminalisti.

Preiskava se sicer še nadaljuje. Predmeta, s katerim je bila sodnica hudo telesno poškodovana, še niso našli. Prav tako še ni dovolj gradiva za zahtevo za pripor osumljenca. Slednjega policija pred tem dogodkom še ni obravnavala.

Hiša sodnice Slovenija Policija potrdila, da je osumljeni napada na sodnico pridržan Policija Poskus umora Slovenija Policija potrdila: pričakali so jo pred stanovanjsko hišo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar Milan48
    Milan48 16:22 26.junij 2019.

    MK: Kakor si napisal, da to nima nič s sodnim sistemom, tako to nima nič s SD, ali pa SDS, kar ti prej prime.

  • tomi67 14:32 26.junij 2019.

    "Naši" pretepajo "naše". Kako nerodno. Bo treba Trumpa vprašati, kako to prikazati kot vsesplošen napad na lik in delo našega sodstva ali kar celotnega državnega aparata. Pa tak cirkus tiste prve ure po dogodku, ko so kar tekmovali, kdo bo ...prikaži več bolj "sveto" ogorčen.

  • MK 14:12 26.junij 2019.

    Kdo od sodnikov se bo zdaj opravičil, da se je repenčil, kako je to napad na sodstvo?! To je napad na gospo Danijelo.... enak vsem ostalim napadom na ženske v naši domovini. Vsekakor obsojanja vredno dejanje, ki pa s sodnim ...prikaži več sistemom nima nič. Naj poudarim, da je napadalec vidni član stranke SD. Da boste vedeli koga volit naslednjič.