Slovenija > Črna kronika
1228 ogledov

Po avtocesti divjal s hitrostjo skoraj 200 km/h

Radar Saša Despot
Prehitra vožnja ga bo stala 9 kazenskih točk in 1200 evrov.

Iz Postaje prometne policije Celje so sporočili, da so včeraj okoli 6. ure zjutraj na avtocesti izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom Provida 2000. Na odseku avtoceste med Celjem in Dramljami so 38-letnemu vozniku, doma iz območja Policijske uprave Maribor, izmerili hitrost 198 km/h. Vozniku so izdali plačilni nalog v viši 1.200 evrov ter izrekli 9 kazenskih točk. 

V Mariboru te dni poostren nadzor 

Da v času med 1. in 7. aprilom na območju Policijske uprave Maribor sodelujejo pri izvajanju poostrenih aktivnosti za zmanjšanje problematike hitrosti v cestnem prometu, pa so sporočili iz tamkajšnje policijske uprave. Dodajajo, da neprilagojena hitrost še vedno predstavlja najpogostejši vzrok prometnih nesreč s hujšimi posledicami. Pri izvajanju teh aktivnosti na območju Policijske uprave Maribor posebno pozornost namenjajo nadzoru hitrosti v cestnem prometu. Zato bodo v nedeljo, 7. aprila, med 12. in 19. uro izvedli poostren nadzor cestnega prometa s področja hitrosti po metodologiji Veriga, kjer na določenem območju postavijo več radarjev, so še sporočili.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.