Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Po denar na banko s pištolo

rop, ropar, tat, pištola Shutterstock
Kranjski kriminalisti so uspešno preiskali lanskoletni rop banke v Škofji Loki.

Po letu dni so možje postave pripeljali h koncu preiskavo lanskoletnega ropa banke v Škofji Loki; ovadili so 18-letnega domačina in 21-letnega Kranjčana.

Konec julija lani je takrat še mladoletni Škofjeločan sredi popoldneva zamaskiran in oborožen s pištolo vstopil v banko. Z grožnjami s smrtjo je od uslužbencev zahteval denar. Ti so mu predali nekaj tisoč evrov, s katerimi je nato ropar peš pobegnil v smeri Novega Sveta.

Kranjčan takrat v banko ni vstopal, je pa rop organiziral. Kriminalisti so ugotovili,  da  je  od  novembra  2012  do  novembra  2013  organiziral tri rope iste škofjeloške  banke; za dva je bil že pred tem kazensko ovaden.

S strašilnimi pištolami

Škofjeločan je v prej omenjenem primeru ropal prvič. Očitno mu je nekaj naropanih tisočakov dalo krila, saj je vnovič rop izvedel že čez tri mesece. Ta poskus ni bil tako dobro načrtovan, policisti so ga prijeli.

Takrat sta v banko v Škofji Loki zamaskirana in oborožena vstopila dva mladoletnika. V uslužbenko sta uperila vsak svojo pištolo in od nje zahtevala denar. V tistem trenutku so v poslovalnico vstopili policisti in ju prijeli, za tem pa še njuna pomagača.

Za  kaznivo  dejanje  rop,  ki  sta  ga  storili dve ali več oseb, ki so se združile  zato,  da bi ropale, ali če je vrednost ukradene stvari velika in si je storilec hotel prilastiti stvar take vrednosti, se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:22 29.julij 2014.

    So jih po telefonu povabili na rop, kajti drugače bit ni moglo . Naši Polcaji so po navadi 10km od vsakega dogodka !