Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Po Metallici nad policiste

Na PU Zagreb so zatrdili, da je ponoreli Slovenec želel med vožnjo skočiti iz re Žurnal24 main
35-letni Slovenec Ira Z., ki je imel v krvi kar 3,1 promila alkohola, je z roko razbijal okna travmatološke klinike v Zagrebu, v reševalnem vozilu pa je napadel in poškodoval dva policista.

Vinjenega Iro so policisti prijeli nekaj minut po polnoči zaradi motenja javnega reda in miru na zagrebškem Hipodromu, kjer se je odvijal koncert Metallice.

Razgrajača so prepeljali na travmatološko kliniko, kjer naj bi začel s pestmi razbijati okna bolnišnice, pri čemer se je huje poškodoval. Za nasilneža so zaradi vrste poškodb odredili premestitev v zagrebški klinični center. Med vožnjo je ponoreli pacient želel skočiti iz reševalnega vozila. Enega policista je s pestjo udaril v glavo, drugega v vrat.

Na spletni strani zagrebške policijske uprave je še zapisano, da so Slovenca kmalu po incidentu obvladali, policista pa sta ob napadu utrpela lažje poškodbe.

Le kršenje javnega reda in miru?
"Slovenec, letnik 1975, je trenutno zadržan v zagrebškem kliničnem centru. Obravnavamo ga zaradi kršenja javnega reda in miru. Po okrevanju ga bomo prepeljali na policijsko postajo, kjer bo deležen podrobne preiskave,"
so za zurnal24.si zatrdili na PU Zagreb.

Sarajevčan ob dva prsta

Na nedeljskem koncertu Metallice, ki ga je obiskalo kar 39 tisoč ljudi, se je huje poškodoval S. M. iz Bosne in Hercegovine. 37-letnik je bo plezanju čez zaščitno ograjo izgubil dva prsta. Najbolj tragično je dejstvo, da je Sarajevčan imel kupljeno karto za koncert.

Po navedbah zagrebške policije so zaradi razgrajanja in alkoholiziranosti po koncertu prijeli še dva Hrvata, 56-letnega M. P. (56) in 30-letnega K. Đ., ter 23-letnega Slovenca T.J.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.