Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Po nesreči še eno hudo trčenje, poškodovan delavec Darsa

Na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo je včeraj prišlo do prometne nesreče. Ob odstranjevanju posledic le-te, je počilo še enkrat.

Do prve nesreče je prišlo, ko je 51-letni voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Ajdovščine proti Vipavi in iz neznanega razloga zapeljal levo izven vozišča, kjer je oplazil varnostno ograjo, nato pa se je njegovo osebno vozilo prevrnilo na bok. 51-letni voznik se je v nesreči lažje telesno poškodoval.

Trčil v delavca Darsa

"Na mesto nesreče so prihiteli gasilci in 43-letni delavec Darsa, ki je s tovornim vozilom zavaroval mesto nesreče. V času, ko so gasilci umikali poškodovano vozilo na odstavno nišo, je čistil vozišče pred tovornim vozilom, ki je bilo označeno s prometno signalizacijo za čelno zaporo," dogajanje opisuje Dean Božnik z novogoriške policijske uprave.

Ob 13.54 uri je po hitri cesti iz smeri Ajdovščine pripeljal 37-letni voznik kombija in s prednjim delom vozila najprej oplazil oz. poškodoval delavca DARS-a, nato pa čelno trčil še v ustavljeno tovorno vozilo s tablo čelne zapore. "Tovorno vozilo DARS-a je nato odbilo naprej v smeri vožnje, kjer je s prednjim desnim delom obstalo na odbojni ograji, z levim delom pa oplazilo parkirano policijsko vozilo na odstavni niši," pojasnjuje Božnik. 

43-letnega delavca DARS-a je pri trčenju odbilo po vozišču, kjer je obležal in pri tem utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe; zdravijo ga v šempetrski bolnišnici.

Povzročitelj ukleščen

"37-letni voznik kombija, torej povzročitelj prometne nesreče, je ostal ukleščen v vozilu vse do prihoda reševalcev," pravi policijski predstavnik in dodaja, da so tudi tega voznika odpeljali v bolnišnico.

Zoper njega bodo novogoriški prometni policisti ustrezno ukrepali, še pravi Božnik in poudarja, da je bilo prizorišče po prvi nesreči zagotovo ustrezno zavarovano.

Komentarjev 1