Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Po nesreči umrl mopedist

policija Žurnal24 main
Za poškodbami, ki jih je dobil v sobotni nesreči v Škofji Loki, je umrl 85-letni voznik kolesa z motorjem.

Minuli konec tedna so slovenske ceste zahtevale velik krvni davek. Poleg treh mrtvih na Celjskem je danes za poškodbami, ki jih je dobil v sobotni prometni nesreči v Škofji Loki, umrl 85-letni voznik kolesa z motorjem. Prometna nesreča se je zgodila v soboto zgodaj popoldne, ker je 25-letna voznica začetnica pri vključevanju na glavno cesto izsilila prednost. Policisti bodo zoper povzročiteljico podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Voznica začetnica, doma iz Škofje Loke, se je z osebnim avtomobilom vzvratno vključevala z dovozne poti k stanovanjski hiši na Poljanski cesti na prednostno regionalno cesto Škofja Loka–G orenja vas. Zaradi visoke betonske ograje na njeni desni strani je imela omejen pogled na desno stran ceste.

Voznica se je s počasno vzvratno vožnjo in zavijanjem v levo vključevala na regionalno cesto ravno v trenutku, ko je z njene desne strani iz smeri Škofje Loke pripeljal 85-voznik kolesa z motorjem iz Škofje Loke. Ko je voznica osebnega avtomobila z vozilom že zapeljala prek celotnega vozišča, je voznik kolesa z motorjem trčil v desni bok vozila. Po trčenju je motorist padel po vozišču, kjer je obležal zelo hudo telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v ljubljanski univerzitetni klinični center, kjer je danes zaradi poškodb umrl, so sporočili kranjski policisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.