Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Po pomurski avtocesti vozil vzvratno in povzročil verižno trčenje

Verižno trčenje na pomurski avtocesti
1/2
Žurnal24 main
V soboto okrog 8.50 ure je na avtocesti med Lipovci in M. Soboto prišlo do prometne nesreče, kjer je trčilo več vozil. Vzrok spet človeška neumnost.

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila državljan Romunije na avtocesti zgrešil izvoz za Mursko Soboto, ustavil in zapeljal vzvratno. Vanj je trčil voznik tovornega vozila, v tovorno vozilo pa še voznik osebnega avtomobila. Nato je zaradi neprilagojene hitrosti prišlo do trčenja še petih osebnih avtomobilov.

Pokalo je še naprej

V nastajajoči koloni je kasneje prišlo še do drugih prometnih nesreč in sicer trčenja avtobusa in osebnega avtomobila, trčenja dveh tovornih vozil in na uvozu na avtocesto še trčenje tovornega vozila in osebnega avtomobila.

V prometnih nesrečah so bili udeleženi državljani Romunije, Slovenije, Madžarske, Italije in Ukrajine. Trije udeleženci so bili lahko telesno poškodovani. Skupna materialna škoda na vozilih, zaščitni ograji in prometnih znakih je okrog 57.000 evrov.

Komentarjev 7
  • zdrej 17:01 11.januar 2016.

    Od mitjap stavek nima nobenega smisla! Prilagojena hitrost je različno od varnostna razdlja. Prilagojena hitrost pomeni, če je megla, led, močnejši naliv, brozga, ovinki, bedaki pred tabo itd. , zmanjšaša hitrost, da lahko nekako ukrepaš, preprečiš če ne vsaj zmanjšaš ...prikaži večš škode, ki lahko ob nepredvideni situaciji nastane. Varnostna razdalja pa je tista razdalja, pri kateri se boš v danih razmerah in trenutni hitrosti varno zaustavil. I z iskušenj povem, da sem v preteklosti podcenjeval pojem varnostne razdalje, zato ga sedaj zelo povdarjam. Aja A5 (pomurska avtocesta) pa ni AC ampak po specifikacijah hitra cesta (110 kmH, brez odstavnih pasov, majnša širina za ~ 30cm). Zato ta dogodek ni nepričakovan, samo vprašanje je kdaj se bo ponovno zgodilo. Hitri dostopi pri reševanju in samo reševanje sta na taki AC je zelo oteženi opravili!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:07 10.januar 2016.

    d: a so ti tableti popustl in si naspidiran od kakšnega jointa??

  • d 10:26 10.januar 2016.

    mitjap: ti si bebec svetovne klase