Slovenija > Črna kronika
459 ogledov

Po pretepu brutalen posnetek, 26-letnik v smrtni nevarnosti

Policija Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Po družbenem omrežju je zaokrožil posnetek hudo pretepenega 26-letnika iz okolice Krškega. Domnevna storilca kaznivega dejanja je policija že pridržala.

Policija je že ponoči prejela anonimni klic, v katerem jih je prijavitelj opozoril na posnetek pretepa, objavljenega na družbenem omrežju Facebook. V brutalnem posnetku, ki ga je posnel domevni storilec kaznivega dejanja skupaj z najverjetnejšim sostorilcem, sta se fanta nad hudo pretepeno in poškodovano žrtvijo v prenosu v živo hvalila s svojimi dejanji.

Policisti in kriminalisti so po besedah Alenke Drenik, predstavnice PU Novo mesto, takoj pričeli z ugotavljanjem vseh okoliščin. Okoli 4. ure so v okolici Podbočja na območju Krškega na travniku našli hudo pretepeno žrtev in takoj poklicali reševalce. Ti so 26-letnega moškega odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v UKC  Ljubljana. Po podatkih policije je žrtev zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti.

Policisti in kriminalisti so zaradi kaznivega dejanja odvzeli prostost dvema osumljencema,  starima 20 in 29 let. Jutri bosta predvidoma stopila pred preiskovalnega sodnika.

Novomeški kriminalisti so že  v dopoldanskih urah upravljavcu družbenega omrežja podali pobudo za odstranitev posnetka s spletnih strani. Facebook je za izbris vsebine potreboval več kot 12 ur.

Predstavnik Facebooka je na naša vprašanja odgovoril, da za takšno vsebino ni prostora na Facebooku in dejanje označil kot grozljivo."Večina ljudi storitev Facebook Live uporablja za druženje in deljenje trenutnih doživetij v krogu prijateljev in družine. Če kdorkoli krši pravila ob uporabi te storitve, takšne prenose preprečimo v čim krajšem možnem času od prijave. Ljudem smo ravno za to dali možnost, da prijavijo kršitve med prenosi v živo," so v izjavi navedli pri Facebooku in dodali, da sodelujemo z organi pregona, ko ti posredujejo zaprosila za podatke, ki se navezujejo na kriminalna dejanja. Odzovejo se tudi na upravičene zahteve, ki se navezujejo na kazenske primere. 

Komentarjev 15
  • gogi3 09:19 14.februar 2017.

    http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/foto-zdravnik-ki-je-sprejel-pretepenega-uro-pol-smo-mu-nudili-prvo-pomocPoba se še bori za življenje!

  • gogi3 09:00 14.februar 2017.

    Preverjene informacije?

  • nizakej 08:44 14.februar 2017.

    Pretepeni fant je včeraj umrl...