Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Po sledeh odpadle registrske

Žurnal24 main
Alkohol. Vinjen policist menda pobegnil s kraja nesreče, ki jo je povzročil.

Poškodba. Varnostnik, zaposlen na policijskem Centru za varovanje in zaščito, je okoli 21. ure v četrtek zvečer med zasebno vožnjo, neuradno na poti domov s službene zabave s sodelavci na Kureščku nad Igom, na izvozu z ljubljanske obvoznice trčil v pred njim vozečo 46-letno Ljubljančanko in jo lažje poškodoval, zaradi česar so jo kasneje odpeljali v klinični center.

"V prometni nesreči  na Vodnikovi cesti v Ljubljani je bil udeležen policist Centra za varovanje in zaščito, in sicer v prostem času in s svojim vozilom. Policisti, ki so obravnavali prometno nesrečo, so z njim opravili  alkotest, ki je presegel predpisano dovoljeno mejo," so potrdili povzročiteljevi šefi na Generalni policijski upravi.

Policist je nesrečo povzročil zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, pri čemer naj bi, po neuradnih informacijah, vozil z okoli 1,8 promila alkohola v krvi. S kraja nesreče pa naj bi celo pobegnil, česar pa nam njegovi nadrejeni na policiji niso potrdili. 45-letnega povzročitelja naj bi policistom, ki so bili obveščeni o nesreči, neuradno izdala odpadla registrska tablica s policistovega passata, ki naj bi jo našli na kraju nesreče. "Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Ko bo zaključen postopek v zvezi s prometno nesrečo in če bodo razlogi za to, bo vodstvo zoper delavca ustrezno ukrepalo," dodajajo na policiji.

Specializirana skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala, ki sicer vodi postopke zoper policiste, tako o tej nesreči še ni bila obveščena. Neuradno pa naj bi na tožilstvu zoper 45-letnika iz Gorenjske že vodili predkazenski postopek, ker naj bi, kot eden od desetih varnostnikov ob julijskem obisku državniške delegacije iz Katarja, od gostov nezakonito sprejel denarno darilo. "Lahko potrdimo, da je policist izvajal naloge varovanja ob obisku državnikov  iz Katarja," pravijo na policiji. Po razkritju tega domnevno spornega obdarovanja pa je ostal na istem delovnem mestu. Neuradno zato, ker naj bi na preizkusu dokazal, da lahko kljub očitkom o domnevnem prejemanju podkupnine še vedno verodostojno opravlja iste naloge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.