Slovenija > Črna kronika
196 ogledov

Pod pretvezo zamotil gospo, medtem ko jo je drugi okradel

Drzna tatvina FB PU Kranj
Na območju Tržiča je prišlo do drzne tatvine, kjer je neznani storilec pod pretvezo, da je telekomunikacijski serviser, zamotil starejšo gospo. Njegov pajdaš pa je vmes vstopil v hišo in ji izmaknil denar.

Policisti so bili včeraj, v dopoldanskem času, obveščeni o tatvini iz stanovanjske  hiše  na območju Tržiča. Neznani storilec je zamotil starejšo oškodovanko s pretvezo, da opravlja telekomunikacijske servisne storitve.
Drugi storilec je v tem času izvršil tatvino denarja. Po prvih podatkih policije  sta  se  storilca  s  kraja  odpeljala  z  večjim temnim vozilom ljubljanskega registrskega območja. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Žrtve predvsem starejši

Glede drznih tatvin je posebej zaskrbljujoče, da so žrtve starejši, ki jih storilci lažje zmedejo, nemalokrat gre za slabotne in dementne osebe. Nekaterim poberejo tudi vse prihranke in je teža dejanj zato še toliko večja. Storilci se v večini primerov do osamljenih hiš pripeljejo z vozilom, se predstavijo, da bodo opravili dela na telekomunikacijah in podobno. Žrtev zvabijo iz hiše, za  vogal,  v  tem času pa storilci iz odklenjenih hiš odtujijo vrednejše predmete.
"Svojce starejših oseb, sosede ali druge ki so v stiku z njimi, prosimo, da se o načinu izvrševanja tovrstnih kaznivih dejanj pogovorijo s starejšimi in jim predstavijo opisan način delovanja storilcev ter preventivne ukrepe.  Eden  izmed  osnovnih  je,  da storilcev ne spuščamo v hišo oziroma sami ne zapuščamo stanovanja, da zahtevamo, naj se identificirajo, v nadaljevanju pa preverimo pri konkretnem podjetju, ali se dela res opravljajo," svetujejo iz Policijske uprave Kranj.

Policija opozarja na previdnost

V kolikor pri obnašanju oseb zaznamo karkoli sumljivega ali pa smo postali žrtev kaznivega dejanja, je o tem takoj potrebno obvestiti policijo na številko 113. Enako velja, da je policijo potrebno obvestiti že ko zaznamo, da se take osebe gibljejo v bližini naših domov ali prebivališč naših sosedov.
Pripomorejo tudi fotografije ali posnetki tako osumljencev kot vozil, ki jih uporabljajo. Praksa podjetij, ki resnično izvajajo dela na nekem območju je, da o tem  že prej obvestijo javnost, se najavijo pri lastnikih objektov in so taka "nenapovedana" dela res izjema.
Glede na to da storilci brezvestno izkoriščajo starejše, pogosto na žalost mine precej časa, preden je policija o dogodkih sploh obveščena. Zato policija opozarja, da je potrebno biti še dodatno previden in paziti na starejše.

policijska kontrola Slovenija Policija bo to poostreno nadzirala, kazni so visoke otrok bel avto ugrabitev otroka Slovenj Gradec Slovenija Neznanca otroka pred šolo nagovorila in mu ponujala čokolado
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.