Slovenija > Črna kronika
12690 ogledov

Pod ženskama so se udrla tla balkona, rešila ju je miza

D. M.
Izvedeli smo podrobnosti o nenavadni nesreči, ki se je zgodila včeraj zgodaj popoldne na Glavnem trgu v Novem mestu.

Stara hiša, ki je bila prizorišče nenavadne nesreče, v resnici stoji ob bregu Krke blizu Kandijskega mosta, do nje pa vodi potka skozi atrij z Glavnega trga. V nedeljo je starejšo lastnico stanovanja, ki tam prebiva s psom, obiskala prijateljica.

V sončnem in toplem popoldnevu sta sedli na lesen gank, ki gleda na vrt ob reki. Večji del balkona je pod streho, zato je smrekov pod tam trdnejši, en del pa je odprt in deske so bile tam zaradi dežja in drugih vremenskih vplivov očitno preperele.

Sama poklicala reševalce

Prav na ta del ganka naj bi okoli 14. ure, kot smo izvedeli od bližnjih stanovalcev, stopila obiskovalka in se naslonila na ograjo. Pridružila naj bi se ji še gostiteljica in v tistem so se pod njima udrle deske. Po poročanju republiške uprave za zaščito in reševanje sta padli štiri metre globoko, čeprav se na pogled ne zdi, da je toliko.

"Kolikor vemo, sta imeli srečo v nesreči, da sta padli na mizo pod balkonom, ki je ublažila padec. Le kaj bi se zgodilo, če je ne bi bilo, lahko bi zadeli v opečnat kamin," smo izvedeli in še, da naj bi reševalce poklicala kar lastnica, pri prenosu poškodovank so pomagali tudi gasilci GRC Novo mesto. Lastnice ob našem obisku sicer ni bilo doma, morda je v bolnišnici obiskala poškodovano prijateljico, ali pa je šla na nadaljne zdravniške preglede, so uganjevali sogovorniki.

Z novomeške policijske uprave so nam sporočili, da o dogodku niso bili obveščeni.

Komentarjev 2