Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Podbočje: otrok padel v jašek

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
V ponedeljek okoli pol petih popoldne je v Podbočju v jašek padel 11-letni otrok in se poškodoval. Na srečo je utrpel le lažje poškodbe. Jašek ni bil ustrezno zavarovan.

Iz PU Krško so sporočili, da je deček padel v dva metra globok jašek. Reševalci in gasilci so otroka rešili in ga z reševalnim vozilom odpeljali v brežiško bolnišnico. Pri padcu si je poškodoval koleno. Na srečo je tako utrpel le lažje telesne poškodbe; po naših informacijah si je fant zvil nogo in nategnil mišice na kolenu.

Na Poklicni gasilski enoti Krško so za zurnal24.si dejali, da je bil fant kljub padcu v jašek "priseben" in da je dobro sodeloval z reševalci. Samo reševanje ni bilo zahtevno.

"Fanta smo potegnili ven, v jašku se mu je zagozdila noga,"
je dejal Stanislav Dvoršek iz PGE Krško. Samo reševanje po njegovih besedah ni bilo zahtevno. "Šlo je za klasično reševanje," je še dejal Dvoršek.

Jaška nista bila primerno zavarovana
Policisti so pozneje ugotovili, da je deček padel v enega izmed dveh jaškov, ki naj bi bila pripravljena za bodočo kanalizacijo in nista bila primerno zavarovana.

O primeru so policisti obvestili tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, policisti pa še zbirajo obvestila zaradi ugotavljanja odgovornosti za nesrečo.

Predsednik Krajevne skupnosti Podbočje Darko Kodrič je za zurnal24.si dejal, da se je nesreča zgodila na privatnem zemljišču, natančneje na dvorišču hiše. Slednja se nahaja v samem središču Podbočja. "Pri vsem skupaj je najbolj pomembno to, da je z otrokom vse v redu," je še dejal Kodrič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.