Slovenija > Črna kronika
42364 ogledov

Podnevi na oglede, ponoči po baker

Policija-poplave PU Ljubljana
Ob vsaki naravni ujmi, po kateri morajo stanovalci zapustiti hiše, se pojavijo tatovi, ki izkoristijo njihovo stisko. Na ljubljanski policijski upravi sicer pravijo, da na njihovem območju niso prejeli prijav kraj, a to, kot smo izvedeli na prizadetih območjih, ne pomeni, da jih ni.

"V zadnjih dneh se Slovenija sooča z veliko katastrofo, ki jo s skupnimi močmi trudimo čimprej odpraviti. V tem času je ostalo zapuščenih veliko objektov, ki so jih bili lastniki primorani zapustiti, prav tako pa je posledično ostalo nezavarovanega veliko premoženja. Žal se z nezavarovanim premoženjem pojavlja tudi priložnost, da to izkoristijo tatovi. Tako smo policisti na teh območjih zaznali osebe, ki so dajale sum, da bodo tam izvrševale kazniva dejanja. Zaradi navedenih pojavov smo na prizadeta območja poslali vse razpoložljive kadre in vlagamo ves trud v zavarovanje premoženja ljudi, ki so že tako utrpeli škodo zaradi poplav," je sporočila Aleksandra Golec z ljubljanske policijske uprave.

"Zaenkrat prijav tatvin na teh območjih nismo prejeli, vendar bomo z dosedanjim načinom dela nadaljevali in tako izvedli vse ukrepe, da zagotovimo varnost.  Pri tem bi se radi zahvalili za sodelovanje občanom in drugim intervencijskim službam, ki so v teh dneh prav tako pomagali pri zagotavljanju varnosti  in nas obveščali o pojavu sumljivih oseb. Tudi tako smo vsi skupaj dokazali, da smo s sodelovanjem močnejši. Še vedno pa vse pozivamo, da če opazite osebe, ki vzbujajo sum, da bi si lahko protipravno prilaščale predmete, o tem takoj obvestite policijo na št. 113."

Policisti jim nič ne morejo

Ob pospravljanju razdejanja, ki ga je povzročila voda, pa so v Trzinu in okoliških krajih postali dejavni pripadniki etnične skupnosti, ki pri nas živi predvsem na Dolenjskem in v Prekmurju.

Sanacija po poplavah v Trzinu in Mengšu. | Avtor: Anže Petkovšek Materiala je veliko. Anže Petkovšek
"Romi čez dan krožijo po Trzinu in policisti jim nič ne morejo, ker pokažejo vozniško dovoljenje in imajo registrirane kombije. Ponoči se pa vrnejo, najbolj jim dišita baker in železo," nam je povedal domačin. Kot bi hoteli potrditi njegove besede, so se prav v tistem mimo nas v belem kombiju peljali trije Romi.

Ker so hiše v Trzinu zdaj skoraj vse naseljene, seveda ne moremo govoriti o klasičnih tatvinah iz domov, toda tudi jemanje dragocenejših kovin ni nič drugega kot kraja. Nenazadnje, zakaj bakra, železa in drugih kovin, ki jih ni malo, ne bi prodali njihovi lastniki? Za sanacijo domov jim bo prav prišel vsak evro. Na povračilo škode od zavarovalnic bodo tako ali tako še čakali.


domen.mal@styria-media.si

Komentarjev 77
  • Boschtjan Zupanchich 04:07 08.avgust 2023.

    Ampak res : podnevi ogledi -ponoči pa "akcija", ...ampak, zdaj so še pri ogledih, zato še nimajo "polnega delovnika" , ... vendar pa bo to zelo kmalu ....

  • Kmodri 23:34 07.avgust 2023.

    Vojsko poslat...A Jamie nimamo dovolj!

  • dare326 22:57 07.avgust 2023.

    V vseh režimih policija ščiti le-te in ne plebsa. Zato se mora narod samo-organizirati z vaškimi stražami. Zadostuje, da se pokažejo zigojnarjem in podobnim, o gibanju sumljivih obvestijo dežurno službo na 113 in kraj ne bo. Straže med zaselki morajo ...prikaži več biti povezane. Če se je narod ubranil pred turškimi vpadi, se bo tudi sedaj. Čakati, da bo policija ukrepala je jalov posel.