Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Pogoste tatvine goriva

Kraja goriva Profimedias
Iz Vipave znova poročajo o tatvini goriva iz tovornega vozila. Policisti pozivajo k previdnosti.

Danes zjutraj so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini goriva iz tujega tovornega vozila na počivališču Mlake v Vipavi na  hitri  cesti  H4  med  Razdrtim  in Vrtojbo. Po sedaj zbranih podatkih  se  je  omenjeno  kaznivo dejanje zgodilo med počitkom 39-letnega mažarskega državljana. Ta je v četrtek zvečer odšel na počitek, ko je danes zjutraj želel nadaljevati pot, je opazil poškodovano ključavnico rezervoarja tovornega vozila. Ugotovil je, da je nekdo ukradel gorivo.

Policija  je  v  zvezi  z  omenjeno zadevo obvestila tudi preiskovalnega  sodnika  Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno  tožilstvo.  Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva bodo policisti PP Ajdovščina podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povečuje se število tatvin

"V  zadnjih  letih  se  tudi na slovenskih avtocestnih počivališčih povečuje število  tatvin,  drznih  tatvin in  ropov, pogoste so tatvine goriva, gum, tovora, predmetov iz vozil in tako dalje," opozarja predstavnik za odnose z javnostmi Policijska uprava Nova Gorica Dean Božnik.

Zato policisti v zvezi s tovrstnimi kaznivimi dejanji  voznikom  svetujejo,  da pri postankih na avtocestnih počivališčih ali na parkirnih prostorih bencinskih servisov ves čas nadzirajo svoje vozilo  in  predmete  v  njem. 

Več preventivnih nasvetov Policije glede preprečevanja tatvin na avtocestnih počivališčih najdete tudi TUKAJ.   

"Če na počivališčih ali avtocesti opazite sumljive osebe, ki se pretvarjajo, da potrebujejo pomoč ali da vam želijo pomagati, to nemudoma sporočite policiji na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080 12 00," dodaja Božnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.