Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Poklicni voznik napihal in ostal brez dovoljenja

Šola Anže Petkovšek
Poklicni voznik je v bližini šole vozil prehitro in pod vplivom alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga kaznovali s 1.150 evri.

Zaradi prehitre in na videz zelo nezanesljive vožnje so prometni policisti včeraj okoli 8. ure v Breznem ustavili voznika tovornega vozila s priklopnikom.

Prehiter in pijan

V naselju na delu glavne ceste je čez prehode za pešce, kjer je v tem času običajno veliko šolarjev, vozil s hitrostjo 66 kilometrov na uro. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu policisti odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da je imel 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, so sporočili s PU Celje.

Odstal brez dovoljenja

Poklicnemu vozniku, ki seveda med vožnjo v organizmu ne sme imeti alkohola, so  policisti nadaljnjo vožnjo prepovedali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Izdali so mu plačilni nalog v višini 1.150 evrov in mu izrekli 19 kazenskih točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.