Slovenija > Črna kronika
502 ogledov

''Pol ure je kričala''

Oče Kristine Mislej zanika, da bi hči hladnokrvno zadušila njegova vnuka. (Foto: Žurnal24 main
Umor. Kristina Mislej naj bi pred taščo poskušala skriti težave z alkoholom.

 “Kristino sva z ženo sprejela, ker jo je imel najin sin Andrej rad in sva spoštovala njegovo odločitev. Hitro pa sva opazila, da ima dekle težave z zasvojenostjo z alkoholom in da občasno lahko postane tudi nasilna,” Kristino Mislej, ki ji na koprskem sodišču sodijo zaradi umora svojih dveh otrok v Sežani, opisuje nekdanji tast Marjan Gorup, ki ga je danes sodnica zaslišala. 

Le depresija
Oče. Iztok Mislej naj bi hčerine težave Gorupovim pojasnil kot zgolj poporodno depresijo ter zanikal, da bi trpela za zasvojenostjo z alkoholom in kleptomanijo. Potem pa je z Gorupovimi prekinil vse stike.

Lena in slaba mati
Ko naj bi nekdanja tašča Rozalija Gorup opazila, da naj bi se Mislejeva alkoholu vdajala tudi med obema nosečnostma in kot doječa mama, naj bi se z njo poskušala pogovoriti. “Ko sem jo vprašala, ali res ne more živeti brez alkohola, je z nami prekinila vse stike in ni več prihajala v Šmarje na obisk,” pravi. Stara starša zadušenega štiriletnega Matije in dvoletne Eme pa nekdanjo snaho opisujeta tudi kot “kleptomanko in slabo ter leno mater”.

Nagnjena k dretju
“Nekoč je po našem telefonskem pogovoru pozabila odložiti slušalko in pol ure smo lahko poslušali, kako napadalno zmerja in kriči na otroka,” sta Gorupova sodnici pojasnila, kdaj sta opazila, da je mama njunih vnukov lahko tudi nasilna.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.