Slovenija > Črna kronika
78 ogledov

Policija intenzivno išče strelca na direktorja

Via Bona Anže Petkovšek
Preiskovalci so zaslišali že več kot sto ljudi. Številni koristnih informacij niso mogli ponuditi.

Policisti, forenziki in kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in Policijske uprave (PU) Ljubljana ze drugi dan preiskujejo prizorišče streljanja, v katerem je bil v torek pozno zvečer hudo poškodovan direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik.

Iščejo motive

Kriminalisti še vedno preverjajo različne motive, vzroke za ta strelski obračun. Do tega trenutka so se po naših informacijah poglobili v vsa možna ozadja in pri tem raziskovali tudi Jamnikove odnose s sodelavci, bivšimi sodelavci, poslovnimi partnerji, ostalimi znanci, prijatelji ter celo sorodniki.

"Kriminalisti  so  do  sedaj  so opravili več kot sto razgovorov s katerimi zbirajo   obvestila  in  informacije,  ki  bi  lahko  osvetlili  okoliščine torkovega  streljanja.  Preiskava  je  še  zmeraj  usmerjena v ugotavljanje motiva  dogodka  tako,  da  kriminalisti preiskujejo v vseh možnih smereh z namenom  odkritja storilca. Celoten postopek usmerja Specializirano državno
tožilstvo," poudarjajo na policiji.

Še vedno kritično

Za zdaj policija še ne želi razkrivati na kakšen način, predvsem pa s kakšnim orožjem naj bi neznanec poskušal ubiti poškodovanega.

"Skupaj  s  forenziki  so  preiskovalci opravili  ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovane  sledi  posredovali v forenzično analizo v Nacionalni forenzični laboratorij.  Zaradi  nadaljnjih  postopkov  podrobnosti o načinu izvršitve poskusa uboja in vrsti orožja v tej fazi ne moremo razkrivati. Prav tako ne razpolagamo  z novimi podatki glede zdravstvenega stanja hudo poškodovanega moškega," dodajajo na policiji.

Po naših informacijah je poškodovani še vedno v kritičnem stanju oziroma se na oddelku za intenzivno nego borijo za njegovo življenje.

Njegovi sodelavci in ostali, s katerimi bi se moral sicer v torek prav v času napada srečati na prednovoletni večerji, policiji neuradno niso posredovali prav veliko koristnih informacij o dogajanju v bližini restavracije, kjer so zaman čakali na direktorja. Neuradno naj bi neznanec na poškodovanega streljal s strelnim orožjem z dušilcem poka, zaradi česar strela v okolici niso slišali. Ob strelu najverjetneje tudi ni bilo mogoče opaziti bliska iz cevi pištole, zaradi česar gre sklepati, da se je napadalec dobro pripravil na dejanje in ni želel vzbujati pozornosti okolice ob dejanju.

Komentarjev 3
  • Papaja Popi 13:59 18.december 2014.

    Žena ne strelja tako natančno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Johnny13a 12:36 18.december 2014.

    Ah ne, verjetno je bil kak sodelavc, ker mu niso podaljšal pogodbe al sta pa z direktorjem isto šmirala :) Men se zdi tale predsednik UO sumljiv, k je trdil, da je blo ziher naključje in narkoman... ker narkomani naokrog ...prikaži več skačejo s pištolami z dušilcem al kaj?

  • tecumseh_1975 12:24 18.december 2014.

    It was the wife. It always is the wife.