Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Policija je ostala brez dokazov, domnevna vlomilca sta zato spet doma

vlom Profimedias
Policija je bila v soboto primorana izpustiti osumljenca za poskus vloma in smrtno nevarno vožnjo v napačno smer po ljubljanski obvoznici.

Ljubljanski kriminalisti so v soboto po dvodnevnem pridržanju na prostost izpustili domnevna vlomilca, ki naj bi v četrtek pozno popoldne poskušala oropati eno od stanovanjskih hiš na Viču, pri čemer naj bi ju zalotili mimoidoči, zaradi česar naj bi se pognala  v beg. Pri tem pa nekaj časa po ljubljanski obvoznici vozila v napačno smer po odstavnem pasu.

Uradno sicer še ni znano, zakaj sta bila omenjena izpuščena na svobodo. Po naših informacijah pa po izteku 48-urnega roka, ko je bilo njuno pridržanje dovoljeno in upravičeno, kriminalisti niso uspeli izslediti vozila, s katerim naj bi pobegnila s kraja vloma in prav tako ne drugih dokazov, vlomilskega orodja, morebitnih zaščitnih oblačil z njunimi biološkimi sledmi, ki naj bi jih na neznanem kraju odvrgla med bežanjem.

"V zvezi vprašanj, ki se nanašajo na preiskavo vloma v stanovanjsko hišo na območju Viča in v nadaljevanju pobega dveh osumljencev z osebnim avtomobilom Opel Zafira, lahko v tem trenutku odgovorimo, da sta bila osumjenca, po prenehanju razlogov za odvzem prostosti, izpuščena in nista bila privedena k preiskovalnemu sodniku. Vozilo Opel Zafira policija še vedno išče. Preiskava dogodka pa še vedno poteka, zato vam podrobnosti zaradi tajnosti predkazenskega postopka, ne moremo pojasnjevati," poudarjajo na policijski upravi Ljubljana.

Brez teh ključnih dokazov, ki bi ju izdali in obremenili, pa kriminalisti niso imeli v rokah dovolj močnih argumentov, da bi ju česarkoli osumili oziroma privedli vsaj na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika.Ta bi sicer po njunem zaslišanju lahko odločal o tem, ali zanju odredi pripor, če bi mu to predlagalo tožilstvo.

Komentarjev 1
  • Ferluci 13:13 08.december 2014.

    Očitno tožilstvo še vedno ni sposobno "predlagati argumentov za pripor". Človek se ob slovenskih tožilcih (in seveda jasno tudi o sodstvu) res lahko samo reži. Lahko je loviti majhne ribice v akvariju, da. V ribniku malo težje, v reki ali ...prikaži več morju pa nemogoče. Sicer pa to že itak vemo in je bil rezultat 'prejmite lopova' že vnaprej znan...