Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Policija nad kradljivce Nutelle

Italijane je vznemirila novica, da bo namaz Nutella poslej prepovedan. (Foto: EP Žurnal24 main
Tatvine iz trgovin niso nobena neznanka; tovrstni tatovi so stalnica vsakodnevnih policijskih dnevnih sporočil. Najbolj pogosto iz polic kradejo alkoholne pijače, cigarete, še najraje pa seveda pobegnejo z gotovino. Presenečenje italijanskih policistov je bilo toliko večje, ko so nateli na kradljice sladkega namaza.

V soboto zjutraj se je trojica moških iz Neaplja ustavila v supermarketu v mestu Sarzana; vstopili so z nahrbtniki na ramenih, potem pa, misleč, da jih nihče ne opazuje, v nahrbnike hitro nalagala kozarce Nutelle.

Ko so nahrbtnike napolnili do vrha, so se odločili za beg, pri čemer jih je ujela policija, jim zaplenila nakradeno in jih odpeljala pred sodnika za prekrške. Nutello v vrednosti 170 evrov naj bi prodali na črnem trgu; v trgovinah ima ta priljubljeni sladki namaz v primerjavi s konkurenčnimi precej visoko ceno.

Nutella je bila sicer pred tedni kamen spotike med Francijo in Italijo; francoska ministrica Segolene Royal je Italijo šokirala z apelom, naslovljenim na svoje sodržavljane, in sicer da naj prenehajo uživati Nutello, da bi tako ohranjali okolje. Nutella namreč vsebuje tudi palmovo olje, ki naredi namaz bolj kremast; ravno zaradi velike porabe tega olja pa naj bi bile ogrožena obsežna gozdna območja. "Na novo moramo posaditi veliko dreves zaradi obsežnega krčenja gozdov, ki vodi tudi v globalno segrevanje. Morali bi prenehati jesti nutello na primer, ker je narejena s palmovim oljem," je za televizijo Canal+ poudarila Royalova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.