Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Policija odstranila vse kemikalije

TNT
1/4
Anže Petkovšek
Ljubljanski policisti in kriminalisti so tri dni izvajali preiskavo hiše na Novem Polju v Ljubljani, kjer je 72-letni moški skladiščil nevarne kemikalije in razstrelivo. Sosede tudi danes evakuirali.

Kot smo že poročali, na območju Novega Polja v Ljubljani, policisti že od nedelje naprej opravljajo preiskavo; sprva zaradi družinskega nasilja, nato še zaradi prepovedanega prometa z orožjem. Tudi danes so z območja evakuirali sosede. "Gre za okrog 70 ljudi, ki so se zvečine znašli sami," pri tem pove Vinko Stojnšek z ljubljanske policijske uprave.

Ljubljančane z območja Novega Polja, ceste XIV, so policisti z območja umaknili zato, ker so se bali morebitne eksplozije. Danes so vendarle končaki z aktivnostmi in preklicali ukrep omejitve gubanja za tretje osebe. Nevarne snovi so primerno zavarovali in varno pripeljali na različne lokacije, del snovi pa so uničili. Iz hiše so tako odpeljali še za okoli 3000 kilogramov kemikalij v različnih agregatnih stanjih.

Poleg policistov so bili na kraju samem tudi strokovnjaki za kemijo in pripadniki civilne zaščite. 

Med včerajšnjim delom so odstranili okoli 1000 litrov kemikalij, 6 kilogramov smodnika in kilogram razstreliva. Nekaj snovi so uničili na kraju samem, saj bi prevoz predstavljal nevarnost eksplozije. 

Kričal na policiste

Kot smo že poročali, so policisti 72-letnega moškega, ki je hranil nevarne snovi, že včeraj priprli. Po naših zanesljivih informacijah se na policiji menda ni želel zagovarjati, na policiste naj bi vpil in jim grozil. Tako kot v nedeljo, ko so policisti zaradi družinskega nasilja posredovali v njegovi hiši, se je vedel nespoštljivo in policiste žalil.

Moškega so policisti nato odpeljali k preiskovalnemu sodniku, kjer je po naših informacijah nadaljeval z nespoštljivim vedenjem. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Zakaj oziroma s kakšnim namenom je doma hranil toliko nevarnih snovi, za zdaj še ni znano.

Komentarjev 3
  • Avatar čavez
    čavez 19:26 10.december 2014.

    Samo klet ni bila prava, bi bilo bolje da bi to hranil na Šubičevi.

  • Avatar čavez
    čavez 19:13 10.december 2014.

    Dedek je pripravljal novoletni ognjemet z malo čiščenja odvečnega odpadka.

  • mph 16:26 10.december 2014.

    Zdaj pa rabi samo sposobnega pravnika ali dobrega psihiatra pa bo kmalu spet prost kot ptiček na veji in bo lahko hitre začel spet zbirat surovine.