Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Policija potrdila sum spolne zlorabe mladoletnika

Košarkaška žoga Shutterstock
Policija potrdila sum zlorabe na taboru Košarkarske zveze Slovenije.

Policija je potrdila, da so prijeli prijavo domnevnega spolnega napada na območju Postojne. Kot so zapisali, policisti in kriminalisti zbirajo potrebna obvestila in morebitne dokaze, več informacij pa zaradi interesa preiskave in vpletenosti mladoletne osebe ne morejo posredovati.

Kot smo poročali že v soboto, naj bi na taboru Slovenske košarkarske zveze za fante v Postojni eden od trenerjev spolno nadlegoval mladoletnega udeleženca. Košarkarska zveza je trenerju do nadaljnjega prepovedala delovanje v slovenski košarki, disciplinska komisija pa bo odločala o nadaljnjih ukrepih. Zoper trenerja lahko izrečejo tudi najhujšo možno kazen, to je dosmrtna prepoved delovanja v slovenski košarki v kakršni koli funkciji.

Po poročanju Slovenskih novic je domnevni nadlegovalec S. K., ki je bil v minuli sezoni trener ljubljanske Ježice.

Če bo trener spoznan za krivega, mu grozi do deset let zapora. Če je domnevna žrtev mlajša od 15 let, je zagrožena kazen od treh do desetih let zapora, v primeru, da je starejša od 15 let, pa od enega do deset let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.