Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Policija poziva očividce

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Voznik v Celju zbil 16-letno dijakinjo.

Včeraj okoli 10. ure se je v Celju zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje poškodovala 16-letna dijakinja.

Nesreča se je zgodila v križišču Gregorčičeve in Kersnikove ulice v Celju, povzročil pa jo je 64-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Ljubljanske ceste proti Aškerčevi ulici. "Ko se je približeval prehodu za pešce, je z njegove desne strani na prehodu za pešce vozišče prečkala peška. Voznik ni vozil s takšno hitrostjo, da bi lahko pred prehodom varno ustavil, zato je kljub zaviranju trčil v peško," je pojasnila Milena Trbulin s PU Celje.

Zaradi ugotovitve morebitnih dodatnih okoliščin policija prosi vse očividce nesreče, naj pokličejo na telefonsko številko 113.

Komentarjev 9
  • Maja5 23:32 06.september 2013.

    Dijakinja je moja znanka in prijateljica. To jutro, ni bila njena napaka, saj naj bi voznik prevozil rdečo luč, ona pa tudi ni brezglavo tekla čez cesto, saj je na zebro stopila pri zeleni luči.

  • mijaliza 16:57 03.september 2013.

    spoštovani še enkrat vam svetujem opravljanje CPP in vozniškega izpita...da se boste vedeli pravilno vesti v prometu. Sama sem udeleženec v prometu kot pešec in voznik...pa morem reči, da če bi vsi vozili kot se jih v avtošoli uči, nobeden ...prikaži več pešec nebi na silo prečkal ceste...tako pa je to del vsakdanjika. Če na primer v Ljubljani želim prečkat cestišče na prehodu za pešce, ki ni semaforiziran, lahko čakam tudi 15 ali več min ob cestišču pa mi nobeno vozilo ne bo ustavilo, ko pa stopim in poskusim priti čez cesto, mi pa vsi trobijo in kričijo iz vozila naj pazim kje hodim...

  • Avatar Miro Per
    Miro Per 13:36 03.september 2013.

    tudi pešci morajo spremljati promet in ne stopati na prehod za vsako ceno"češ" saj imam prednost