Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Policija preiskuje poskus uboja

1/15
Žurnal24 main
Okoli pete ure zjutraj je neznanec pred nočnim klubom v Kranju odvrgel ročno bombo, ki je ranila osem ljudi, nikogar huje. Ena izmed obiskovalk lokala naj bi prepoznala napadalca.

Iz kranjske policijske uprave so za zurnal24.si sporočili, da zaradi suma storitve poskusa kaznivega dejanja uboja, povzročitve splošne nevarnosti in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem poteka intenzivna kriminalistična preiskava, osredotočena na konkretne osumljence, ki jih policisti še iščejo. Zaradi interesa preiskave policija podrobnosti še ne more posredovati.

Je bombo vrgel ˝razgrajač˝?
"Okrog pete ure zjutraj smo prejeli obvestilo o eksploziji na parkirišču pred hotelom Creina, oziroma pred vhodom v klub Million. Po prvih podatkih naj bi eksplozija poškodovala osem ljudi, vendar pa so vsi izven življenjske nevarnosti,“
je za zurnal24 na kraju dogodka povedal tiskovni predstavnik tamkajšnje policijske uprave Andrej Zakrajšek. Nastala je gmotna škoda, saj so popokale šipe na stavbi in avtomobilih.

Tiskovni predstavnik kluba Filip Kocijančič je za zurnal24 povedal, da je bilo odvrženo eksplozivno sredstvo, najverjetneje vojaška granata.

Je incident v klubu povezan z eksplozijo?
"En fant je bil preveč glasen, obenem pa ga je imel tudi malo preveč pod kapo, zato so ga redarji na lep način odstranili. To se je zgodilo okoli ene ure. Ker je mladenič tudi pred lokalom povzročal probleme, so redarji poklicali policijo, ki tako poseduje njegov opis. To je tudi edini incident, ki se je zgodil ta večer," je dejal Kocijančič. 

Po besedah Zakrajška ta dogodek ni povezan z bombnim napadom, saj je bil v fant v času napada pridržan.

Ena punca je napadalca tudi prepoznala
Edi Bečić

Direktor lokala Edi Bečič je dejal, da v lokalu, ki je odprt slab mesec, do sedaj težav niso imeli. "Pred kratkim smo imeli konflikt med obiskovalci, ki pa so ga varnostniki rešili brez problemov. Za varnost v klubu skrbi varnostna služba Valina," je končal tiskovni predstavnik.

Dekle prepoznalo napadalca
"
Zaenkrat imamo na posnetku varnostne kamere dva modela, ki sta pritekla iz lokala. Ena punca je napadalca tudi prepoznala," je še dejal Bečić.

Očividci dogodka so dejali, da za napadom stoji moški, ki ga je policija v preteklosti že večkrat obravnavala. Gostje, ki so bili v času incidenta nastanjeni v hotelu Creina pa so dejali, da so šrapneli leteli celo v njihove sobe.
 

Preveč smo pijani, da bi povedali kaj več.
očividci

Mladenič, ki je bil v času eksplozije v notranjosti kluba, je dejal, da so okoli pete ure slišali močan pok. "Preveč smo pijani, da bi povedali kaj več. Pustite nas pri miru,“ je še dodal. Zaposleni v lokalu o dogodku niso želeli govoriti.

Dva huje poškodovana

"Same stopnje poškodb ljudi zaenkrat še niso znane, so pa trenutno nastanjeni v zdravstvenih ustanovah v Ljubljani in pa v bolnišnici na Jesenicah," je še dodal Zakrajšek. Skupno je bilo v incidentu poškodovanih osem ljudi, nihče izmed njih pa ni huje poškodovan. Enega so sprejeli v jeseniški bolnišnici, drugega, ki zaradi poškodbe več kot pol leta ne bo mogel hoditi, v Kliničnem centru v Ljubljani.

Matej Andolšek, dežurni kirurg v jeseniški bolnišnici, je dejal, da so sprejeli mlajšega moškega, ki je zaradi delcev eksplozivnega telesa utrpel poškodbe na trebuhu.

"Šlo za ročno bombo"
Zakrajšek je povedal, da je bil ogled zaključen okoli devete ure zjutraj, aktivnosti za izsleditev storilcev pa še potekajo. "Glede na podatke, ki so jih zbrali kriminalisti, je moč sklepati, da je šlo za ročno bombo. Čakamo še na potrdilo strokovnjakov za eksploziva," je še dodal tiskovni predstavnik.

Kranj stresajo eksplozije

To je bila sicer že druga bombna eksplozija, ki je v zadnjih petih mesecih stresla gorenjsko prestolnico. Na kranjskem okrožnem sodišču se je sedmega oktobra začelo sojenje Dejanu Saviču in Stanku Radojeviču, ki naj bi 15. maja vrgla vojaško bombo na kranjsko policijsko upravo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.