Slovenija > Črna kronika
53845 ogledov

Policija preiskuje smrt slovenske dijakinje na Krfu

Krf
Na maturantskem izletu je lani umrla 18-letna Slovenka in v zadevi naj bi zelo kmalu vložili tudi kazensko ovadbo.

Na policiji so za TV Slovenija potrdili, da po smrti slovenske dijakinje lani avgusta na grškem otoku Krfu kriminalisti preiskujejo sume povzročitve smrti iz malomarnosti. V zadevi naj bi zelo kmalu vložili tudi kazensko ovadbo. 

Televizija je prejela pismo enega od staršev, ki opozarja na premlade in premalo usposobljene spremljevalce na maturantskih izletih in na to, da posebni agenti kar v okolici šole nagovarjajo dijake in jih vabijo na maturantski izlet. 

Krf Grčija Slovenija Na maturantskem izletu umrla 18-letna Slovenka

Že pred odhodom se je počutila slabo

Dijakinja naj bi se slabo počutila že pred odhodom, a je tako sama kot njena družina mislila, da gre za manjšo slabost. Vzrok smrti so bile notranje krvavitve, ki so bile posledica predobstoječega resnega medicinskega stanja. Dijaki, ki so bili poleg, so po navedbah nacionalne televizije v pismu napisali, da spremljevalci dijakinji niso pravočasno pomagali.

Iz okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani so za TV Slovenija povedali, da je zadeva tik pred vložitvijo kazenske ovadbe. Policija preiskuje sum povzročitve smrti iz malomarnosti. Koga bodo ovadili, na tožilstvu niso razkrili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 10:05 20.junij 2018.

    noben nas otrok ni odsel na maturantski izlet v hotel v tujino. niso povedali zakaj ne. mi pa jih tudi nismo prepricevali. denar so porabili za izpit za avto.

  • Skippy 22:42 19.junij 2018.

    A v tej državi morajo vedno biti drugi krivi? Verjetno so tako starši kot učenka sama vedela, da pač ni zdrava.

  • mr1 15:46 19.junij 2018.

    Tako pljuvanje in obsojanje nekaterih je samo dokaz, da take komentarje pišejo usmerjeno tisti ki imajo koristi od takih organiziranih izletov. Če take stvari organiziraš, nakladaš staršem kako je zraven na vsake toliko učencev tudi toliko medicinskega osebja in zdravnikov ...prikaži več potem si zavestno lagal in zavajal... Vlival občutek varnosti itd... in to samo zato, da si več pokasiral v žep. Tu je največji problem