Slovenija > Črna kronika
33917 ogledov

Policija: pri dogajanju na Rudniku le malo manjkalo do tragedije

9. All American car meetng Boštjan Tacol
Policisti so sinoči razbili t. i. car meet na Rudniku, kjer je prihajalo do množičnih, tudi nevarnih kršitev. Nekateri udeleženci skušali preprečiti delo policije. Eden od avtov med razkazovanjem treščil v steber.

"Včeraj v večernih urah smo bili obveščeni o večji množici ljudi z vozili v garažnih hiši na območju Rudnika, ki povzročajo hrup in onemogočajo vožnjo uporabnikom garažne hiše," so za Žurnal24 povedali na policiji.

Na kraju so policisti ugotovili, da je na kraju več sto ljudi, ki so opazovali objestno vožnjo z osebnimi vozili po garažni hiši in s svojo prisotnostjo ovirali dejansko uporabo garažne hiše, zato je bilo nato na kraj napotenih več patrulj.

Na kraju so policisti ugotovili več cestno prometnih kršitev, največ s področja tehnične brezhibnosti vozil in obvezne zimske opreme, zato so kršiteljem izdali plačilne naloge.

Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, ki jo je povzročil eden izmed voznikov. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčil v železne stebričke, nato pa še v betonski steber. V nesreči voznik ni bil poškodovan, je pa bil zoper njega uveden prekrškovni postopek.

"Doslej o drugih poškodovanjih vozil ali premoženja nismo bili obveščeni," še pravijo policisti, ki še vedno nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete kršiteljev. V primeru dodatno ugotovljenih kaznivih ravnanj bodo ustrezno ukrepali, napovedujejo. 

@okyic#scirocco #fy #viral #vw #fp #balkan #foryou #slovenia #tuning #ljubljana #bosna #fypシ #rudnik #meet #rudnik ♬ Puklo Nebo - Jala Brat



Tovrstno početje policija smatra za izredno nevarno, saj voznik z objestno vožnjo ogroža ne le sebe, temveč tudi vse ostale prisotne na kraju. "Prav nesreča, ki so jo policisti obravnavali, kaže na to kako hitro lahko do nesreče pride, zgolj naključje pa je, da v tej nesreči ni bil nihče poškodovan." Pred časom je bilo v podobni nesreči na srečanju v Zagrebu hudo poškodovanih več oseb.

Vse voznike zato policisti pozivajo, da naj pri vožnji upoštevajo cestno prometne predpise in poskrbijo za tehnično brezhibnost svojih vozil, saj lahko le tako največ prispevajo k prometni varnosti vseh udeležencev v prometu.

Na omrežjih se je pojavilo tudi več posnetkov dogajanja v garažni hiši Supernove. Nekateri prisotni so prvi patrulji tudi ovirali dostop, stanje se je umirilo po prihodu dodatnih patrulj. Te so tudi blokirale vse izhode iz garažne hiše in začele s popisovanjem vozil ob negodovanju prisotnih.

*simbolična fotografija

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 41
  • radovednica 15:09 04.marec 2024.

    A to je vse, kar je Policija naredila? Vsem tem pobalinskim tipom bi morali odvzeti prostost, jih nekam odpeljati nemilostno "pregarbat", odvzet avtomobile in vozniška dovoljenja za vedno. Itak večina teh "krntij" od avtomobilov sploh na cesto ne bi smelo. ...prikaži več Vsekakor pa jih kaznovati z vsaj desetimi jurji kazni. Če nimajo denarja pa jih zapret v luknje brez luči, hrane itd. Ja, kot pravi slavauk22, res rabimo diktaturo in to takoj!!! Te fužince in podobne lenuhe je treba spametovat za vedno!

  • Šustet 12:07 04.marec 2024.

    A ta vozila imajo homologacijo za predelave, NE , enostavno, vozila zarubit in pika.

  • Naklonsky 09:07 04.marec 2024.

    Rezultat golobizma! Vsak idiot ve, da jim bodo morebitne evidentirane kazni odpisane in povrnjene!