Slovenija > Črna kronika
1608 ogledov

Policija prosi za pomoč

Policija Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Pri kaznivem dejanju sta na delu dva.

Policisti v Podmežakli na Jesenicah obravnavajo drzno tatvino iz stanovanjske hiše. Storilec je z lažjo o gradnji telekomunikacijske infrastrukture danes okoli 10. ure stanovalko zvabil za hišo, drugi storilec pa je v tem času iz hiše odtujil nakit ter denar. Storilca še iščejo. Policisti opozarjajo na previdnost ob obisku neznancev.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so na kraju dogodka opazili temo sivo vozilo škatlaste oblike. Lažni izvajalec je star okoli 30 let, visok je okoli 165 centimetrov in ima okrogel obraz. Oblečen je bil v temno jakno in jeans hlače, obut pa v črne čevlje. Policija prosi za informacije na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Hkrati policisti svetujemo ljudem, naj bodo, ko se pri njih pojavi kdo, ki ga ne poznajo, previdni in naj poskrbijo za varnost svoje lastnine. Stanovanja in hiše naj ne puščajo odprte ali odklenjene. Od vsakogar, ki jim kaj ponuja, pa lahko zahtevajo, da se izkaže.

"Pri drznih tatvinah storilci ljudi običajno vabijo iz hiše z namenom, da si nekaj skupaj pogledajo in jih s tem tako zamotijo, da pozabijo na varnost svoje lastnine. Vmes drugi storilec hišo pregleda in odtuji stvari, kot so zlatnina, ure, denar in podobno," opozarjajo policisti.

Avtobus Pri nas Slovenija Avtobusu, ki je prevažal otroke, odpadli kolesi kolesarska steza Lovili so ga Slovenija Zadrogirani kolesar bežal pred policisti

Policija | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 17:50 18.november 2019.

    Tudi policaja sta vedno dva. Menda dajo vedno taka dva skupaj, od katerih zna eden brati, drugi pa pisati.