Slovenija > Črna kronika
19614 ogledov

Policija razkrila podrobnosti nesreče, v kateri sta umrli dve osebi

Prometna nesreča na dolenjski avtocesti Bralec
V hudi nesreči sta umrla voznik in voznica, oba iz Gorenjske.

Včeraj smo poročali o hudi prometni nesreči na dolenjski avtocesti pri Novem mestu, policija pa je danes sporočila podrobnosti, čeprav preiskava še ni zaključena.

Nesreča se je zgodiloa nekaj minut po tretji uri popoldne na avtocesti A2, Novo mesto – Ljubljana, zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi.

"Po prvih ugotovitvah ogleda je 63-letni voznik osebnega avtomobila peljal v smeri Ljubljane ter se malo naprej od priključka na avtocesto Novo mesto zahod, v zaključku manevra prehitevanja, zaletel v zadnji del tvornega vozila s polpriklopnikom, ki ga je vozil 40-letni voznik iz Bosne in Hercegovine," pojasnjuje Robert Perc iz PU Novo mesto.

Voznik in 55-letna sopotnica, oba iz Gorenjske, sta umrla na kraju.

Prometna nesreča na dolenjski avtocesti | Avtor: Bralec Bralec

O dogodku je policija obvestila dežurno preiskovalno sodnico in državnega tožilca, ogled pa so opravili prometni policisti iz Novega mesta.

"Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh dejstev in okoliščin prometne nesreče," je še sporočil Perca. "Zaradi ogleda kraja, odstranjevanje posledic in čiščenja vozišča, je bil promet na tem delu avtoceste oviran do sedme ure zvečer."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Toma 20:32 24.avgust 2021.

    Tabularji so za mali kotalni upor. Za oprijem pa motoristične gume. Fizika!