Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Policija: "Štoparke naj ne izzivajo z oblačili"

Štopar Shutterstock
Z avtoštopom je vožnja zagotovo med najcenejšimi, vendar je tudi med najbolj nevarnimi odločitvami posameznikov, opozarja policija in hkrati podaja nekaj uporabnih nasvetov.

"Avtoštop   zaradi   nepredvidljivih   situacij  odsvetujemo,  če pa že je potreben, predlagamo, da se štopa v dvoje, nikoli ponoči, sploh pa ne na neobljudenih krajih," opozarja Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Po njegovih besedah bi bilo dobro, da preden se štopar usede v vozilo, da bi si zapomnil znamko in tip vozila ter registrsko številko. Še boljše je, če to komu sporoči po SMS sporočilu. "Vzame naj si tudi nekaj  časa  in  prouči  voznika, sedi naj spredaj. Ženske naj ne štopajo v izzivalnih  oblačilih," še doda Kos.  Če med vožnjo pride do nepredvidljivih situacij, naj štopar voznika takoj prosi, da ustavi.

Štopanje  je sicer dovoljeno le tam, kjer lahko hodijo pešci, nikoli   na   avtocestah  in  hitrih  cestah.  "Najbolj  varno  je  naprimer na postajališčih,  počivališčih,  bencinskih  servisih, krajih, kjer so hitrosti minimalne, prostora, da voznik ustavi, pa je več," svetuje Kos.

Komentarjev 1
  • 12345 11:44 01.avgust 2014.

    Dajte no kos ta o oblačilih je pa precej močna, ne dosegate pričakovanih kriterijev, pa dajte no, pa tajnice imajo prekratka krila, pa učiteljice.