Slovenija > Črna kronika
92 ogledov

Policija svari pred belimi kamni

Portishead Profimedias
Britanska policija je posvarila lastnike, da nepridipravi potencialne hiše za vlom označujejo z belimi kamni.

V Veliki Britaniji je policija vznemirila lastnike stanovanjskih objektov in avtomobilov z obvestilom, naj bodo pazljivi, če bodo v njihovi bližini opazili bele kamne. V Portisheadu v bližini Bristola so namreč opazili več primerov, ko so bili pred hišo ali ob kolesih avtomobilov postavljeni beli kamni. 

Policija se boji, da so potencialni vlomilci s kamni označili nepremičnine, ki so čez dan ali sicer za daljše obdobje prazne. Pojav so opazili na različnih koncih Portisheada, tudi ob kolesih avtomobilov. Policija je zaradi neobičajnega pojava okrepila svoje patrulje na terenu. 

"Opozorilo ni namenjeno temu, da bi povzročili paniko, ampak je poziv k previdnosti," je za britanske medije povedal Nick Gough s policije v Portisheadu. Prebivalce, ki opazijo bele kamne pred hišo ali ob kolesih svojih avtomobilov, so pozvali, naj jih obvestijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.