Slovenija > Črna kronika
7607 ogledov

Policija svari: Pred hišo našli odvite žarnice

Vlom
Policija opozarja, da je tudi to ena od priprav storilcev na vlom.

Gorenjski policisti so v sredo zvečer obravnavali dva vloma na območju Policijske uprave Kranj. Neznani storilec je med 18. in 20. uro v Žiganji vasi v Tržiču vlomil v stanovanjsko hišo. Lastniki niso pogrešili ničesar.

Ob 19.30 so prijavo o vlomu obravnavali tudi radovljiški policisti. Poklical jih je občan in jim sporočil, da je v Mošnjah opazil osebo, ki se sumljivo giblje okoli stanovanjske hiše, katere lastniki so bili takrat še odsotni. Po prijavi je neznanec kraj hitro zapustil.

Ob pregledu kraja dogodka so ugotovili, da so bile pri hiši najdene odvite žarnice, kar je okoliščina, ki kaže na to, da se je okoli hiše dejansko nekaj že dogajalo in je to tudi ena od priprav storilcev na vlom.

Take informacije, sploh če so sporočene takoj, lahko bistveno prispevajo k povečanju stopnje varnosti. "Občane prosimo, naj bodo na svojem območju pozorni na sumljive osebe ali na njihovo neobičajno zadrževanje oziroma početje okoli objektov ali v okolici, ter na ustavljena ali parkirana vozila, ki ne sodijo v njihovo okolje in se jim zdijo sumljiva," svetujejo policisti. V takih primerih naj sumljive okoliščine javijo na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Vlom | Avtor: Profimedia Profimedia

Kaj lahko storite sami?

Policisti občanom polagajo na srce, naj sami poskrbijo za nekatere preventivne ukrepe. Ko vas ni doma, pustite prižgano luč, televizijo ali si vgradite časovna svetlobna stikala. Ob daljši odsotnosti se za praznjenje poštnega nabiralnika dogovorite s sosedom ali z osebo, ki ji zaupate. Nekdo naj pregleduje nepremičnino. Poskrbite za mehanska in tehnična varovala.

Oken in vrat ne puščajte odprtih, niti za zračenje. Storilci najpogosteje vlamljajo skozi okna in vrata, največkrat balkonska. Okna v vseh nadstropjih in v vseh objektih med svojo odsotnostjo dosledno zapirajte, vrata pa zaklepajte.

Vrednih predmetov ne hranite na vidnem mestu, saj tam privlačijo tatove. Pospravite jih in hranite na varnem. Prav tako bodite previdni pri objavah na družbenih omrežjih. Ne hvalite se z vrednimi stvarmi ne na družbenih omrežjih ne pred drugimi.

Pospravite tudi dvorišča. Nezavarovani predmeti na dvorišču, kot so vozila, kolesa, orodje, so lahek plen za storilce. Pospravite jih in ustrezno zavarujte.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Annistasi
    Annistasi 00:52 26.oktober 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com