Slovenija > Črna kronika
3423 ogledov

Policija z akcijo nad prekrškarji

Merjenje hitrosti Saša Despot
Mariborski policisti ta teden poostreno nadzorujejo voznike enoslednih motornih vozil.

Mariborski policisti med 10. in 16. julijem na območju Policijske uprave Maribor izvajajo poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje
varnosti voznikov enoslednih motornih vozil.

Včeraj popoldne so okoli 16. ure obravnavali 42-letnega voznika motornega kolesa. "Motorist je prekoračil največjo dovoljeno hitrost, zaradi česar so ga policisti ustavili, nato pa ugotovili, da je vozil motorno kolo brez vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije," je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor. "Za prekoračitev hitrosti so mu izrekli 250 evrov globe. Zaradi drugega prekrška so mu zasegli motorno kolo in zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, predpisana globa pa je 500 evrov."

Slabo uro pred tem so imeli v postopku tudi 41- letnega voznika osebnega avtomobila, doma z območja Maribora. "Tudi njega so ustavili, ker je prekoračil največjo dovoljeno hitrost, nato pa ugotovili, da je vozil tudi pod vplivom alkohola," je povedal Šadl. "Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu kar 1,46 mg/l alkohola, za nameček pa pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja in ustreznega identifikacijskega dokumenta. Policisti so zaradi opisanih kršitev zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Predpisana globa za te prekrške je 1.580 evrov."

Da bi take in podobne kršitelje izločili iz prometa, bo policija v nedeljo med 14. in 21. uro na območju celotne policijske uprave Maribor izvedla poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil na cestnih odsekih, kjer je problematika te vrste udeležencev največja (ceste v naseljih, regionalne in glavne ceste).

Policija voznike poziva k umirjeni vožnji in spoštovanju cestno prometnih predpisov. Preventivne nasvete za večjo varnost motoristov si lahko preberete tukaj, o splošni prometni varnosti pa na spletni strani Policije.
prometnih predpisov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 20:08 13.julij 2017.

    Zdi se mi popolnoma nepotrebno obveščat o poteku akcije ! Torej policija ostale dneve ne nadzira prometa ? Dajte jim izklopit internet in bodo takoj na terenu .

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 15:09 13.julij 2017.

    Spet so se lotili hebati narod, prašiči!