Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Policija zanika neaktivnost

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Policija zanika informacije, da se v soboto med ropom v Črnem Kalu na interventno številko 113 ni nihče oglašal.

Po tem, ko je poštna uslužbenka, žrtev ropa na Črnem Kalu, policistom izjavila, da se na njen klic na 112 in 113 ni odzval nihče, so preverili vse sobotne klice. Policijo je zanimalo tudi, kako je informacija prišla do Žurnala24.

S Policijske uprave Koper so sicer danes sporočili, da je poročanje medijev oziroma trditev, da se na številko 113 med sobotnim ropom pošte nihče ni oglašal, "skrajno napačna". Spomnimo, uslužbenki pošte sta dva zamaskirana moška v soboto grozila, jo s pištolo udarila po glavi in zbežala.

"Po odrejenih prvih napotitvah patrulj in drugih prvih nujnih ukrepih je OKC poskušal stopiti v stik s pošto v Črnem Kalu. Klicali so na telefonsko številko pošte, ki so jo pridobili iz imenika, vendar je bila zasedena. Preverili so tudi morebitne neodgovorjene klice na linijo 113 od sprejetega obvestila do prihoda prve patrulje na kraj dogodka: bila sta le dva, oba z GSM-telefonov," sporočajo s PU Koper in dodajajo, da so preverili lastništvo obeh številk, a "nobena ne pripada uslužbenki pošte. Drugih klicev v tem času na linijo 113 v zvezi z ropom ni bilo."

Dodajajo še, da uslužbenka s svojega mobilnika ni mogla klicati, saj sta ga roparja odnesla s sabo, in poudarjajo, da so bile vse dejavnosti sprožene takoj po prejetju obvestila, prve patrulje pa so bile na kraju dogodka v 10 minutah, "kar je glede na lokacijo zelo dober reakcijski čas".

Sicer pa o storilcih, ki sta uslužbenko pošte napadla, ji grozila in jo huje telesno poškodovala, še vedno zbirajo obvestila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.