Slovenija > Črna kronika
2752 ogledov

Policist jo je povlekel na hodnik in ji rešil življenje

dim ogenj stopnišče
Izpod vhodnih vrat se je že močno kadilo. Ker gasilcev še ni bilo na kraju, je policist na silo vstopil v stanovanje.

Mariborske policiste so v ponedeljek zvečer poklicali na pomoč, ker se je iz stanovanja v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka vil dim. V stanovanju stanuje starejša gospa, ki živi sama, je policiste obvestil partner gospejine hčerke. 

Ob prihodu na kraj so policisti pred vrati stanovanja našli hčer, ki je klicala mamo, ki je bila v stanovanju, katerega vrat ni bilo mogoče odpreti. Ker se je izpod vhodnih vrat na hodnik že močno kadilo in ker gasilcev še ni bilo na kraju, je policist z nogo večkrat brcnil v vrata in tako na silo vstopil v stanovanje. 

Policist je svojcema ukazal, naj ne vstopata v stanovanje, ker se je na hodniku stanovanja že močno kadilo. Odšel je v kuhinjo in na tleh opazil starejšo gospo, ki je ležala na trebuhu. Z obema rokama jo je prijel pod pazduho in jo povlekel na hodnik. Gospa je bila pri zavesti, vendar je zelo težko govorila zaradi vdihavanja dima. 

Policist se je vrnil v stanovanje in na štedilniku našel kovinsko posodo, iz katere se je močno kadilo. Ugasnil je štedilnik in posodo odstranil na zunanjo okensko polico v kuhinji. Na kraj je prišel tudi drugi policist, s katerim sta nato odprla vsa okna v stanovanju in prezračila stanovanje.

Zatem so na kraj prišli tudi gasilci, ki so dodatno prezračili stanovanje. Reševalci so občanki nudili prvo pomoč, zatem pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da ima v krvi povečano vsebnost ogljikovega monoksida in da ji primanjkuje kisika, zato je ostala na zdravljenju.

Z zbiranjem obvestil so policisti kasneje ugotovili, da je občanka v popoldanskih urah dala na štedilnik posodo, v kateri si je pripravljala hrano. V kuhinji je nato padla in ker je imela že predhodne težave z zdravjem, ni mogla vstati, da bi ugasnila štedilnik. Tako je na tleh ležala dalj časa, zaradi česar se je vsebina v posodi pričela žgati.

Policisti bodo o dogodku s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo, saj v danem primeru ni bilo elementov kaznivega dejanja ali prekrška. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Aro 10:34 10.april 2019.

    Vsaka jim čast, policistom. Reagirali so pravilno in pametno.