Slovenija > Črna kronika
12429 ogledov

"Policist kričal, uporabil solzivec, slišal se je strel"

Policist Boštjan Tacol
Incident. Ob policijskem nadzoru kontrola ušla izpod nadzora.

Na kranjskem okrožnem sodišču se je danes začelo sojenje Tržičanu Dušku Krupljaninu, ki ga obtožnica skupaj z njegovim bratom Danijelom bremeni preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in napada na policista. Krupljanin je danes predstavil svoj zagovor, v katerem je poudaril, da je policist močno presegel svoja pooblastila.

Sodeč po obtožnici naj bi se Duško Krupljanin 17. aprila v Tržiču uprl policistu v postopku identifikacije in ga napadel, nato pa se v kratkem času na kraj dogajanja vrnil s svojim bratom Danijelom, s katerim naj bi znova napadla policista. Ta pa je zaradi varnosti izstrelil opozorilni strel.

Mlajši od bratov Danijel Krupljanin je oktobra na predobravnavnem naroku kljub zatrjevanju, da dogodki niso bili takšni, kot navaja obtožnica, krivdo za napad na policista priznal. Tožilka je namreč zanj predlagala polletno zaporno kazen, ki jo je v bistvu že prestal, saj je bil pol leta v hišnem priporu.

"S solzilcem poškropil mamo in otroka"

Starejši brat Duško Krupljanin medtem vztraja, da bo dokazal svojo nedolžnost. Kot je povedal v današnjem zagovoru, se je 17. aprila s štiriletnim nečakom odpravil na sprehod po Tržiču, ko je prišel policijski avto in ga je policist, s katerim je imel že v preteklosti slabe izkušnje, ustavil ter od njega zahteval dokumente, češ, da je nekoga oropal.

"Policistu sem povedal, da nimam dokumentov s seboj, da grem lahko domov ponje in hkrati odpeljem domov otroka. V tem času je policist stopil iz vozila, prišel do mene in rekel še enkrat, naj pokažem dokumente. Jaz sem mu povedal, da je Dolhar, ki naj bi ga jaz oropal, moj prijatelj. Poklical sem ga in mu povedal, da me je ustavila policija, sam pa je potrdil, da jaz nimam nič z ropom," je razložil Krupljanin.

"Policist je potem kar začel vpiti, pridružil se mu je tudi drugi. Večkrat sem ju prosil, naj se ne obnašata tako, saj je z menoj otrok, da pojdimo do mojega doma, kjer jima bom pokazal dokumente," je nadaljeval Krupljanin in izpostavil, da je zatem policist izvlekel solzivec, ga začel odrivati in škropiti, ob tem pa poškropil tudi otroka.

"Nato je prišla mama in poškropil je tudi njo. Takrat sem policista udaril in mamo prosil, naj odpelje otroka domov," je dejal Krupljanin, ki je zatem srečal prijatelja in stopil v njegov avto. Klical je 113 in sporočil, da ga je napadel policist ter se namenil proti policijski upravi v Kranju. Vendar je zagledal brata, ki je drvel proti središču Tržiča, saj mu je Dolhar sporočil, da je policija napadla njegovega brata in sina.

"Strel le za las zgrešil brata"

"Moral sem poskrbeti, da brat ne bi povzročil kakšnih težav, zato sem se vrnil," je pojasnil. Dodal je, da je njegov brat policista v avtu prijel za ovratnik, ta pa je zagrabil pištolo in nameril bratu v glavo. "Jaz sem ga obrnil, on pa je medtem ustrelil. To ni bil opozorili strel, le za las je zgrešil mojega brata, ki je nato začel bežati," je izpostavil.

Kot je dodal, je sam policista še nekaj sekund držal. "Nobenega udarca ni bilo, streljal je brez razloga. Jaz nisem nasilnež, nisem huligan in nisem nič kriv. Tudi sam se začel bežati, policist je prijel pištolo in meril proti nama. To bodo povedale tudi priče," je prepričan Krupljanin, ki še naprej ostaja v hišnem priporu. Zaslišanje prič je predvideno 20. novembra in 6. decembra.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 09:54 11.november 2017.

    Kakšni sodrgi so vse dali državljanstva !

  • ode 17:00 10.november 2017.

    V JLA so nas učili: vsak metek mora zadeti. Policaj je pa zavestno streljal v zrak in brezzveze potrošil metek. Na disciplinsko z njim! In metek naj plača!