Slovenija > Črna kronika
3497 ogledov

Policisti izdali številne globe pešcem

Pešci Shutterstock
Pešci kršili pravila kot po spisku.

Policisti so med 2. in 15. oktobrom med izvajanjem preventivne akcije za varnost pešcev v prometu ugotovili 2066 kršitev.

1921 kršitev so zabeležili pri pešcih, 145 pa pri voznikih, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Policisti so izrekli 955 opozoril, ostale so oglobili.

"Predpisana kazen za kršitev pešca je 40 evrov," je za naš portal pojasnil Drago Menegalija z GPU-ja. "Gre za kršitev, kot je denimo neustrezna osvetljava pešca, če ta hodi po vozišču, če vozišče prečka izven zavarovanega prehoda za pešce, če ne upošteva rdeče luči na semaforju," dodaja Menegalija.

policija Poostreno Slovenija Vozniku 800 evrov kazni

Policisti so pozvali k povečani previdnosti v prometu v času, ko so svetli deli dneva krajši. V primeru, da ni na voljo peš poti, pločnika ali katere druge njim namenjene površine, naj hodijo ob levem robu cestišča, še svetujejo. Ob slabši vidljivosti in ponoči pa pešce pozivajo naj uporabljajo odsevna telesa oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.

Obenem voznikom priporočajo, naj na območju prehodov za pešce zmanjšajo hitrost in naj so posebej previdni na območjih, kjer lahko pričakujejo pešce. Kot še ugotavljajo na policiji, so pešci pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov, denimo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, pod vplivom alkohola ali pa preblizu desnemu robu vozišča.

konoplja laboratorij Slovenija Policisti ob pregledu objekta naleteli na 180.000 evrov vredno najdbo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:36 18.oktober 2017.

    Koliko voznikov ste kaznovali zaradi napačnega parkiranja na pločniku in kolesarskih stezah, ki so ogrožali veren prehod pešcev in kolesarjev ! NIKOGAR !Preverjeno v Mariboru !

Sorodne novice