Slovenija > Črna kronika
59131 ogledov

Policisti ob pregledu objekta naleteli na 180.000 evrov vredno najdbo

konoplja laboratorij
1/4
PU Koper
Ob pregledu objekta prijeli tudi lastnika

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper so 27. septembra na območju Občine Hrpelje-Kozina preiskali gospodarsko poslopje, za katerega so sumili, da je prirejeno za hiroponično gojenje konoplje. Ob tem so ob poslopju odvzeli prostost 32-letnemu moškemu iz okolice Ljubljane. 

Ob vstopu v poslopje so se sumi izkazali za upravičene. Na prostoru, velikosti približno 18 x 6 metrov je bilo vse potrebno za hidroponično gojenje konoplje. Prostor je bil razdeljen na dva dela. V prevem je bilo vse potrebno za pridelavo oz. gojenje konoplje z napeljanim namakalnim sistemom za zalivanje sadik, prezračevalnim sistemom, ogrevalnim sistemom in svetilnim sistemom. V drugem delu je bilo vse potrebno za sušenje in pakiranje konoplje. 

Konoplja Odkrili so ga Slovenija V hiši je imel laboratorij za gojenje konoplje

Osumljenec je ob tem izvrševal tudi tatvino elektrike, tako da je električni vod speljal mimo elektro omarice oz. števca. Na podlagi še ne uradne ocene elektro podjetja iz Sežane naj bi na ta način ukradel za približno 20.000 evrov elektrike. 

konoplja laboratorij | Avtor: PU Koper PU Koper

V objektu so kriminalisti zasegli 1144 sadik konoplje (skupna teža svežih sadik približno 176 kilogramov), približno 4.300 gramov že posušenih rastlinskih delcev konoplje, 36 različnih plastenk (5 l in 10 l embalaža) z različnimi gnojili, 15 različnih ventilatorjev, 51 kosov pregibne cevi oz. raztegljive cevi za ventilacijo, 70 elektro transformatorjev, razvlaževalnike zraka in večje število luči za UV svetlobo. 

32-letnemu osumljencu so odvzeli prostost in opravili hišno preiskavo na območju stalnega bivanja osumljenega na območju Ljubljane ter njegovega vozila. S kazensko ovadbo, v kateri mu očitajo proizvodnjo prepovedanih drog in tatvino električne energije, so ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. 

Mihael Vračun obsojen Slovenija Namesto delavnice laboratorij za gojenje konoplje

Glede na trenutno tržno vrednost prepovedane droge konoplja, kjer kilogram stane približno 4000 evrov ali več, in glede na to, da bi vsaka zasežena sadika obrodila za približno 30 do 50 gramov posušenih vršičkov, bi osumljeni z eno žetvijo zaslužil 180.000 evrov. Letno se v takih prostorih pridela najmanj 4 take žetve, kar pomeni, da bi v enem letu zaslužil okoli 720.000 evrov. 

konoplja laboratorij | Avtor: PU Koper PU Koper
Zagrožena kazen za gojenje prepovedane droge je od enega do desetih let zapora, za tatvino pa mu grozi do tri leta zaporne kazni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • ljubodoma 03:21 23.november 2017.

    zapret komuniste, ki so nam vsem v pogubo; Franc Kangler je pa zopet svetnik in lahko naglasiš tako ali pa drugače in se jim tresejo hlače rdećim prascem v tatinskem koritu - Franc daj mi ptičjo hišico, ker se bliža ...prikaži več zima; lepo jo bom rihtu in obnavljal, da bo ptičem v veselje, rdećuhom pa v žalost in norost !

  • ljubodoma 03:14 23.november 2017.

    komunizem nam je vsem v pogubo, pred 100 leti so na vsaki večji kmetiji imeli statve in so doma pletli lan in drugo, svoje obleke, hodne srajce, rjuhe, nevestina bala je bila iz konoplje, vendar noben ni žrl tega sranja ...prikaži več kot sedaj hašišarji - komunizem pa je naredil to rastlino za kriminal, ki ga kiflci prodajajo, da si izboljšajo proračun. Ker nam kmetijstvo gre k vragu - cmeri in da najboljšo Slovensko zemljo ciganom, ki štrihajo avte - najbolj smrtonosni del avtomobilske industrije-samooskrba

  • gardino 15:36 04.oktober 2017.

    Obvestilo o nizkih obrestnih kreditih in ponudbi za financiranje. Ali so vas zavrnile številne banke? Ali potrebujete financiranje za konsolidacijo vaših dolgov? Tu smo, da vam pomagamo, da bi našli ustrezno rešitev za vaše težave. Tako nudimo posojila zainteresiranim posameznikom ...prikaži več z nizkimi obrestnimi merami od 3% do 3,5%. WhatsApp: +330675086165 davidlarsonfinance@gmail.com davidlarsonfinance@gmail.com